HDP'nin Oyları Doğuda Artarken Batıda Azalıyor

HDP'nin Oyları Doğuda Artarken Batıda Azalıyor

Halkların Demokratik Partisi tarafından üç araştırma şirketine anket yaptırıldı. Ortaya çıkan tabloda HDP'nin Doğu bölgelerinde oylarını arttırırken Batı bölgelerinde oylarında kayıp yaşadı. Halkların Demokratik Partisi'nin oylarında görülen bu denli azalmanın PKK'ya bağlı olduğu söylenen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) tarafından gerçekleştirilen ve onlarca insan öldürüldüğü terör eylemleri olduğu düşünülüyor.

Partinin 3 farklı şirkete yaptırdığı sonuçlarda bir bakıma da doğuda yürütülen operasyonlar AK Parti'ye oy kaybettirirken, PKK ve kollarının Batı'da gerçekleştirdiği eylemler ise HDP'ye Batı'da oy kaybettiriyor.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz günlerde gazetecilerle sohbet tarzı bir söyleşi gerçekleştirmişti. Söyleşide bir gazetecinin sorduğu çatışmaların HDP'ye oy kaybettirip kaybettirmediği ve siyaset alanını daraltıp daraltmadığı sorusuna Demirtaş "Bombalar patlıyor, çatışmalar oluyor, bu kadar ölüm, kan, gözyaşı oluyor diye siyaset alanı genişler mi? Aksine daralır. Siyaset alanını daraltıyor, HDP’yi eritmiyor. 1 Kasım’dan bu yana HDP’nin oylarının arttığı ortaya çıkıyor" şeklinde yanıtlamıştı

Demirtaş'ın oyların artışına yönelik verdiği bu cevabın ardından HDP'nin anket şirketlerine yaptırdığı anket sonuçlarına göre, 1 Kasım seçimlerinden bu yana partinin oyları neredeyse yüzde 1 şeklinde arttı. Geçen seçimlerde 10.8 alan parti yapılan anket sonuçlarına göre yüzde 11 veya yüzde 11.4 oy alacağı görünüyor. Aynı AK Parti yüzde 49 ve 50 arasında görünüyor. Anketlere göre partinin Batı illerinde aldığı oylarda azalma görülürken, partinin oylarındaki artışın Doğu ve Güneydoğu'dan kaynaklandığı görülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.