Hem hayvanlar hem insanlar taşınıyor: Yusufeli yarın sular altında kalacak!

Hem hayvanlar hem insanlar taşınıyor: Yusufeli yarın sular altında kalacak!

Yusufeli Barajı nedeniyle su altında kalacak olan Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaşayan insanlar ve sokak hayvanları için tahliye başladı. Yusufeli, yarın baraj nedeniyle sular altında kalacak.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı 22 Kasım Salı günü su tutulmaya başlanacak.

Baraj inşaatı ve ilçe merkezi ile köylerdeki 5 bin konut, 270 iş yeri ve 9 bin 430 dönüm tarım arazisi, sular altında kalacak.

İlçe merkezinin baraj suları altında kalacak olması nedeniyle, yeni yerleşim yerine taşınmalar devam ederken, gönüllü hayvan dostları sahipsiz sokak köpek ve kedilerini güvenli alanlara taşımaya başladı.

Artvin Merkezli Hayvanları Doğayı İnsanları Koruma ve Yaşatma Derneği (HAYDİKO), Doğa Koruma Milli Parklar personeli ve gönüllülerin yer aldığı çalışmada Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin aktif olmasıyla beraber sular altında kalacak olan bölgede sayıları yaklaşık bin civarı olan sahipsiz sokak hayvanlarını yeni ilçe merkezi ve çevresine taşınıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.