Hemşirelik Fakültesi öğrencileri yazdılar, oynadılar ve yönettiler…

Hemşirelik Fakültesi öğrencileri yazdılar, oynadılar ve yönettiler…

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde öğrenciler aldıkları teorik eğitimi pekiştirmek amacıyla kısa filmler çektiler.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde;  19 gruptan oluşan 3. sınıf öğrencilerinin, “Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği” konularını pekiştirmek amacıyla öğretim elemanları danışmanlığında senaryosunu yazarak, oynadığı ve yönettiği kısa filmler görücüye çıktı.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Bilge’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen projenin ön danışmanlığını ise  araştırma görevlileri Nihan Yalçıner, Deniz Kaçmaz, Merve Uğuryol ve Hacer Demirkol yaptı.

Proje kapsamında çekilen filmlerin; ruh sağlığı, ruhsal hastalıklar, ruhsal hastalıkların belirtisi ve buna yönelik hemşirelik bakımı ile psikiyatrik bakımı konularını kapsadığını söyleyen Prof. Dr. Ayşegül Bilge, “ Amacımız Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği ile ilgili derste verilen bilgiyi pekiştirmek, hastalıklara yönelik damgalamaları önlemektir. Çünkü en çok damgalanan hastalıklar ruh sağlığı hastalıkları.  Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimizin hastalara karşı yaptıkları damgalamaların önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca bu çalışma ile öğrencilerimizin empati duygusunu, birlikte iş yapma yeteneğini, iç disiplinini, özgürlük ve saygı anlayışını geliştirmeyi hedefliyoruz’’ diye konuştu.

İLK 5 FİLME ÖDÜL

Öğrencilerin derste gördükleri konular hakkında senaryo yazdıklarını belirten Prof. Dr. Bilge; “ Senaryolarını bitirenler bize getiriyorlar biz bu senaryoları bilimsel açıdan inceliyoruz. Düzeltilecek yer varsa düzeltiyoruz. Olur halini öğrencilere veriyoruz, onlar da 15 kişilik gruplar oluşturup kendi imkanları doğrultusunda kendileri çekip kendileri oynuyorlar. Bizde bu filmlerin son halini burada gösteriyoruz” dedi.

Etkinlik kapsamında 19 film çekildiğini dile getiren Prof. Dr. Ayşegül Bilge; “ Bu sene psikiyatrik konuları ele alındı. Sonraki senelerde kadın doğum gibi diğer konuları da projeye dahil etmek istiyoruz. Bugün bu filmleri burada göstereceğiz.  Filmi izlenecek grup ön sırada oturacak; onların dışındaki öğrenciler filmi beğendiklerinde oy verecekler. Bu filmler Ege Üniversitesi Bahar Şenlikleri programında kısa film gösteriminde  “Benden Ruha Yolculuk” başlığı ile sunulacak. Öğrencilerin ödülleri de bu sunumdan sonra verilecek’’ diye konuştu. 19 film sonunda öğrencilerin oyuyla en çok oy alan 5 film belirlendi. 

Yapılan oylama sonucunda sırasıyla “Gel Git” “Ambivalans” “Bir Şizofrenin Günlüğü” “Suç Yok Suçlu Yok” “Posportum Depresyon” adlı filmler dereceye girdi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.