"HEPER" hem suçlu, hem güçlü

"HEPER" hem suçlu, hem güçlü

Kurşun fabrikasından tehdit

Torbalı’da hizmet veren kurşun fabrikası yoğun eleştirilerden sonra gazetemiz dahil olmak üzere il genelinde yayın yapan 6 gazeteyi mahkemeye vermekle tehdit etti. Torbalı’da 3 yıl önce çalıştığı fabrikada kurşun zehirlenmesine maruz kalan ve sonucunda yürüme yetisini kaybeden Suat Akbal isimli işçinin haberini yapan bu 6 gazeteye haberi kaldırma ihtarnamesi gönderen Heper Metal A.Ş. haberlerin kaldırılmaması durumunda mahkeme yoluna gideceklerini belirterek, aba altından sopa gösterdi.

b5781e51-b08b-46f4-9060-d34784db372c.jpg

6 GAZETEYE MAHKEME TEHDİDİ

Özbey Mahallesi’ndeki derme çatma evde yıllardır yardımlarla geçinen, önce işini sonra ayağını kaybeden Suat Akbal isimli çalışana, tüm raporlara rağmen Heper Metal A.Ş. tarafından hakları verilmedi. Çeşitli hastanelerden kurşun zehirlenmesi yaşadığına rağmen rapor alan, ancak bunun karşılığında önce işten çıkarılan sonrasında ise kaderine mahkum bırakılan Akbal’a gazetemizle birlikte İzmir’de yayın yapan 6 gazete sayfalarında yer vermişti. İşçinin sesini duyurabilmek için yayın yapan bu gazetelere Heper Metal ihtarname gönderdi. Haberin kaldırılmasını isteyen kurşun fabrikası kaldırılmaması durumunda ise mahkeme yoluna gideceklerini ihbarname yoluyla da bildirdi.

İŞÇİDEN GAZETELERE TEŞEKKÜR

Öte yandan bugün gazetelerimize özel açıklama yapan talihsiz işçi, gazeteleri bir kez daha haklı çıkaracak olan açıklamalarda bulundu. Akbal açıklamalarında, “Öncelikle firmanın size karşı yapmış olduğu bu yersiz ithamlardan dolayı ben onların adına sizden özür dilerim. Ben söylediğim her şeyin arkasındayım. Elimde tüm belgeler var. Çeşitli hastanelerden aldığım raporlar verdiğim kan tahlilleri hepsi var. Bu tahlil ve raporların hepsinde rahatsızlığım kurşun zehirlenmesine bağlı olarak gösterilmektedir. Firma bunların yalan olduğunu söylüyorsa ispatlasın. Bilirkişiye mi gönderecekler, beni mahkemeye mi verecekler... Ben söylediğim her şeyin arkasındayım. Sizin yaptığınız haber ses getirdi, Allah razı olsun” dedi.

ISTIRAP ÇEKİYORUM

Açıklamalarını sürdüren Akbal, “Söylediğim gibi kan tahlillerim Mart 2018 itibariyle 75'lerde. Hayati tehlikem devam ediyor. Rahatsızlığım ciddi anlamda beyin kanamasına ve iç organlarımın iflas etmesine neden olabilir. Doktorlar bunu defalarca kez söyledi. Yarın ne olacağımı dahi bilmiyorum. Bunlara dayanarak hala firma bizimle alakası yok ya da başka bir hastalıkmış gibi iddia ediyorsa bunu ispatlasınlar.  Doktorların tabiriyle 75 mg, kandaki kurşun, ağır metal olarak niteleniyor. Kemiktekini göremiyorlar bu sadece kandaki... En son İstanbul'a gittiğimde verdiğimde 70'lerdeydi bu. Kendi kendine düşmüyor bu oran bir türlü. Kemikte olan birikim atılmaya çalışılıyor. İdrar ya da terleme yoluyla vücut atmaya çalışıyor. Atamadığı için de zaten ben bu haldeyim. Ağrıları, ıstırapları çekiyorum hala. Doktorların yaptığı açıklamaya göre 60 ile 80 mg arası oran felce yol açıyor. 80 - 100 arasında da beyin ölümü gerçekleşiyor. Bütün yazılı metinlerde ve doktorların da söyledikleri bu şekilde. Benim şu an tam kritik seviyede” ifadelerini kullandı.

7ebc8f8b-e864-427b-a9ca-b05221007c3d.jpg

GAZETECİLERDEN AÇIKLAMA

Medya Ege Yönetim Kurulu Başkanı Arif Çayan, “Torbalı’da yaptığımız Suat Akbal isimli işçinin yaşam mücadelesi haberinin tüm ayakları sağlamdır. Gerekli bütün belgeler incelenmiş herhangi bir eksiklik görülmemiştir. Yaptığımız haberin arkasındayız. Haberi kaldırmayıp, işçinin yanında olmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu. 

Öncü Şehir İmtiyaz Sahibi Mevlüt Kömür, “Bir haberi yaparken önce doğruluğunu araştırır ve ona göre haber yaparız. Yaparken en ufak tereddüt duymadığımız haberi kaldırmayacağız. Gazete olarak mazlumun yanında durmaya devam edeceğiz” dedi. 

Gazete Ege Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Polat, “Haberi en ince ayrıntısına kadar araştırıp yaptık. İşçinin kurşundan zehirlendiği belgeler ve verilen raporlarla mevcuttur. Firmanın bize gönderdiği ihbarname gözümüzde yok hükmündedir” ifadelerini kullandı. 

Torbalı Güncel İmtiyaz Sahibi Adem Aksakallı, “Suat Akbal haberini ilk defa yapmıyoruz, aldığımız uyarı da bir ilk değil. Ortada bir insanlık dramı var. Keşke bu suçlamalarda bulunan kişiler eski personelinin nasıl şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini gidip kendi gözleriyle görseydiler. Gazeteciyiz işimizin bir parçası ancak bugüne kadar ben böyle bir vurdumduymazlık görmedim. Bir mağdurun yanında olmakla yargılanacaksak ben bundan şeref ve onur duyarım” dedi. 

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı, “Gerçeklerin sesi olarak bugüne kadar sürdürdüğümüz yayın hayatımızda bilgisiz ve belgesiz haber yapmadık. Suat Akbal’ın fabrikada çalışırken bu hastalığa yakalandığı gerek sağlık raporları gerekse belgelerle ortadadır. Firmanın gönderdiği belge yargı sopası ile özgür habercilik anlayışına gözdağı vermekten öte bir şey değildir. Bu korkutma ve sindirmeye yönelik çalışma haklılığımızı daha da net ortaya koymuştur. Hak arama mücadelesinde Suat Akbal’ın yanındayız” dedi.

Firma bahse konu davayı bu açıklayı haber yapmamızdan dolayı açtı:

Kaynak: Gerçek Haberci
              Gazete Ege
              Akmedyahaber
              Öncü Şehir
              Torbalı Güncel


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.