Her İki Kişiden Birinde Tiroit Nodülü Bulunuyor

Her İki Kişiden Birinde Tiroit Nodülü Bulunuyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi’nde “1. Ege Tiroit Hastalıkları Kursu” düzenlenecek. Tiroit hastalıkları, ülkemizde önemli bir sağlık sorunu olmaya devam ediyor.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi’nde “1. Ege Tiroit Hastalıkları Kursu” düzenlenecek. Tiroit hastalıkları, ülkemizde önemli bir sağlık sorunu olmaya devam ediyor. Her iki kişiden birinde tiroit nodülü saptanırken, Türkiye’nin birçok bölgesinde, iyotlu tuz uygulamasına rağmen guatr sıklığı  yüzde 30-40 civarında. Ayrıca tiroit kanseri sıklığında da son yıllarda belirgin artış görülüyor.  Kullanılan tiroit dışı ilaçlar ve eşlik eden diğer hastalıklar hem tiroit hastalıklarının kliniği üzerinde değişikliklere hem de laboratuvar testlerinin yorumunda güçlüklere yol açıyor.

1. Ege Tiroit Hastalıkları Kursu, bu gerekçelerle düzenlenecek ve Ege Bölgesi’ndeki; tiroit hastalıkları konusunda uzman hekimler ile birlikte, geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

Kurs 17 Aralık 2016 Cumartesi günü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Muhiddin Erel Amfisi’nde gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında ; hipertiroidi, hipotiroidi, gebelikle tiroit hastalıkları, tiroit fonksiyon testlerinin yorumu, tiroit nodülüne ve Graves oftalmopatisine yaklaşım konuları ele alınacak. Tüm konular, vaka üzerinden sunulacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.