Her okulda sağlık personeli görevlendirilmeli

Her okulda sağlık personeli görevlendirilmeli

CHP'li Gürer, 31 Ağustos’ta telafi eğitimine başlaması planlanan okullarda, öğrencilerin sağlık ve hijyen açısından etkilenebileceği muhtemel olumsuz tabloyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in “Okullarda sağlık personeli görevlendirilmesi” talebini içiren önergesine verdiği yanıtta, okulların dezenfektesinin sağlanarak, gerekli tüm tedbirlerin alınacağını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eğitim kurumlarında pandemi sonrası oluşabilecek olumsuzluklara karşı alınacak önlemlerin açıklanması için Milli Eğitim Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. 

fotograf-024.jpg

SAĞLIK PERSONELİ GÖREVLENDİRİLECEK Mİ?

Gürer önergesinde, “Kovid-19 salgını sonrasında yeniden eğitime açılacak tüm okullarda ayrım gözetmeksizin sağlık personeli görevlendirilmesi yönünde bir çalışma yapılmakta mıdır?” şeklindeki sorusunun yanıtlanması istedi. 

OKUL SAĞLIĞI HİZMETLERİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ 

CHP Milletvekili Gürer’in önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanlığı ile "Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü" imzaladıklarını belirtti. Bu kapsamda "Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı’nın" uygulanmaya başlandığını belirten Ziya Selçuk, “Program çerçevesinde yapılacak çalışmalarla, okul çağındaki bütün çocukların bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasının sağlanması ve sürdürülmesi, sağlıklı bir çevrede gelişimi, ailelerin ve toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesi hedeflenmektedir” dedi. 

OKULLAR DEZENFEKTE EDİLECEK

Koronavirüs salgını süreci ve sonrasında okulların açılması için uygun şartların oluşması halinde öğrencilere yönelik telafi eğitimi programlarının uygulanmasının planlandığını anlatan Bakan Selçuk, “Öncelikle okullarımızın ve okul alanlarının dezenfekte edilmesi sağlanacak ve bunun için gerekli tedbirler alınacaktır” dedi. 

PSİKOSOSYAL DESTEK 

Bakan Selçuk, “Süreçten olumsuz etkilenen öğrencilerin okula başladıklarında korku ve kaygılarının giderilmesine yönelik psikososyal destek eğitimleri verilecek ve çeşitli etkinliklerle kaygı düzeyleri azaltılarak okula uyumları sağlanacaktır. Öğrencilerimize, pedagojik olarak olumsuz etkilenmeyecek şekilde virüsten korunma yollarına ilişkin bilgilendirme yapılacak ve onların akademik anlamda bir üst öğrenime sağlıklı bir şekilde hazırlanmaları için gerekli çalışmalar yapılacaktır” açıklamasında bulundu. 

GÜRER: “ÇOK CİDDİ TEDBİRLER ALINMALI”

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise telafi eğitimi ile Ağustos ayı sonunda yeniden açılacak okullarda, sağlık açısından ve hijyen konusunda çok ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti. 

OKULLARDA SAĞLIK PERSONELİ ŞART

Telafi eğitimine başlandığı tarihlerde salgınla ilgili verilerin minimum seviyeye inmesi durumunda bile, öğrencilerin mesafe ve diğer hijyen kurallarına eksiksiz uyabilmesi için mevcut imkanların yeterli görünmediğine dikkat çeken  Ömer Fethi Gürer, “Bu konuda okullarda sağlık personeli görevlendirilmesi, en doğru karar olacaktır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.