‘Her Türk Asker Doğar!’

‘Her Türk Asker Doğar!’

Arif Çayan yazdı...

Türk Ordusu, operasyonda.

İşgal için değil, petrol için değil, yer kapmak, yer kapatmak, yer tutmak için değil, sınırın güvenliğini sağlamak ve ülkesinde kalan 3.5 Milyon Suriyeliyi terör yüzünden terk ettiği evlerine dönebilmesi için.

Ama bu Avrupalılar, şu Amerikalılar bizim genimizi, tenimizi ve huyumuzu bir türlü öğrenemiyorlar. Kendilerinde böyle bir gen, böyle bir ten, böyle bir huy yok ya, o yüzdende mantıksız geliyor.

Mesela bizler, askere gidecek kardeşimizi davul zurna ile göndeririz. Sizlerdeki gibi ‘Kaç para alacaksın,  kaçı cebinde kalır, kaçı kar olur?’ diye düşünmeyiz.

Mesela bizler, asker olanlara yemek veririz, kıyafet alırız, para veririz.  Sizlerdeki gibi paran var sen git kendi kendine istediğini al’ diye düşünmeyiz.

Mesela bizler, öleni şehit, kalanı gazi görürüz. Unutmayız, isimlerini yaşatırız, soylarını rahatlatırız. Sizin gibi, ‘Görevin bitti, işinde bitti’ diye muamele yapmayız.

Bir de bizler, asker gördüğümüzde hatırını sorarız, komutan gördüğünde saygımızı sunarız, selamı çakarız.

Tıpkı sporcularımız gibi.

Tıpkı sanatçılarımız gibi.

Tıpkı öğrencilerimiz gibi.

O yüzden, bu selam nedir, neden yapıldı, kime yapıldı,  neyi amaçlıyordu diye soruşturmalar açıp, soruşturup, kovuşturup,  kafanızı yormayın, vaktinizi harcamayın.
Size verebileceğimiz tek cevabımız: ‘Her Türk Asker Doğar’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum