Hesaplaşma Buca'da görüldü...

Hesaplaşma Buca'da görüldü...

Adem NAKÇI Yazdı...

İzmir'de belediye başkan adayları açıklandıkça bir çok isim ile ilgili şaşkınlık yaşandı. Şaşkınlık yaşanan ilçelerin başında Buca Belediyesi geliyor. Öyle ki, ilk atanan ve Parti Meclisi'nde reddedilen Aydoğan Hepdemirgil ile sonrası atanan Suat Nezir ismi mevcut Başkan Levent Piriştina'nın adının ikamesi değil. Peki, Buca'yı bu kadar merkeze alan neydi? 
Buca'nın dizaynı seçim sonrası beklenen "İmza Harekatı"na hazırlık anlamını taşıyor. Buca İl Başkanı Deniz Yücel'in ve aday belirleme sürecinde Parti Meclisi'nden istifa eden İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç. Bu iki isim daha önce gierilşilen imza sürecinde de karşı karşıya gelmişti. O süreçte İl Başkanı Deniz Yücel imzacılara karşı dururken, Milletvekili Sevda Erdan Kılıç aynı cephede olmasına rağmen kendine yakın iki delegeye(ki birisi eşi Ahmet Kılıç'ın dayısı olur) imza verdirdiği iddiası ile Genel Merkezce imzacılar safına yazılmıştı. Her ikisinin de siyasete katıldıkları ilçe Buca. 
Görünen o ki, Sayın Sevda Erdan Kılıç, cinsiyet kotası çerçevesinde girdiği PM'de çektiği istifa restini hayata geçirdikten sonra önümüzdeki süreçte parti içinde var olamayacağını bildiğinden tmuhalif hareketin hayata geçirmeye hazırlandığı "1 Nisan Harekatı" hesabı yaptı. Bunun için hesaplaşma alanı olarak "istifasında sert mesajlar gönderdiği" İl Başkanı Deniz Yücel'in ilçesi de olan Buca'da başladı işe. Aday belirlenme sürecinde "çok başarısız" olan İl Başkanı Deniz Yücel ile imza sürecinin rövanşını da ortak ilçeleri olan Buca'da aldı. 
Siyasi hayatında "Alaattin Yüksel"in büyük katkıları ile basamakları tırmanan ve siyasi pozisyonlarını bu güç sayesinde kazanan Sayın Sevda Erdan Kılıç, olaylı PM sonrası 1 Nisan hesabı yaparak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu karşısında da pozisyon almıştır. 
Ne yazık ki bu hesaplaşma sevdasında kaybeden Bucalı olmuştur. Güne Buca esnafıyla başlayan onlarla bitiren, son dönemde ardı ardına yeni tesisler açan ve kentteki öğrencileri kent ekonomisine katma adına orada tutma başarısı göstererek Buca'yı kalıcı bölge haline getiren bir belediye başkanı harcanmıştır.

GönderMe1: İzmir'de değişikliklerden sonra saflar karman çorman oldu. Ekiplerden kopmalar ve yeni ekip oluşumları bu ay sonunda başlar. Kanaatimce İzmir'de bu ayrışma çok keskin yaşanır. CHP'nin 31 Mart Yerel Seçimleri için kullanacağı slogan"Mart'ın Sonu Bahardır", "Mart'ın Sonu Karakışdır"a dönebilir. 
 

GönderMe2: Yerel seçimlerde herkes belediye başkan isminin belirleyici olduğunu düşünse de asıl kazanan belediye meclis listeleridir. Bu nedenle aday listelerinin 19 Şubat'tan önce partilerde bu listeler için ciddi çekişme olacaktır. Hatta bu çekişme sonrası ittifaklarda ciddi çatlaklar olursa kimse şaşırmasın. Benden demesi...

GönderMe3: Okurlarım sıkça; "CHP İzmir'de her seçim dönemi neden bu kadar çok çekişme yaşanıyor" diye soruyor. Defalarca dedim burdan da yazayım. Burada başkanlık ve meclis üyeliklerini garanti gördüklerinden erki ele geçirmek için kavga ediliyor. Hatta bunu örneklendirmek için ben size sorayım; "İzmir'deki bu kavgalar neden Diyarbakır, Şanlıurfa, Konya, Rize'de olmaz?"

adam.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum