Hindistan'da sahte içki faciası: 100'den fazla ölü

Hindistan'da sahte içki faciası: 100'den fazla ölü

Hindistan’da sahte içkiden kaynaklanan ölümlerin sayısı 100’ü aştı.

Hindistan'ın iki eyaletinde sahte içki nedeniyle 100'den fazla kişinin hayatını kaybetti. Uttarkhand eyaletinin Haridwar kentinde sahte içkiden dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının diğer kentlere göre oldukça fazla olduğu bildirildi. Polis, olayla bağlantısı bulunan ve ülkeye sahte içki temin eden 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, olayın mide ağrısı ve solunum problemleri ile hastanelere başvurması sonucu ortaya çıktığı ifade edildi. Haridwar kentinde kıdemli Başkomiser Janmaijai Prabhakar, “Haridwar'da hayatını kaybedenlerin sayısı 36 olurken 18 kişinin de tedavisi sürüyor” dedi. Uttar Pradesh eyalet yetkilileri, ölü sayısı hakkında ellerinde son sayının bulunmadığını ancak eyalet içerisinde en az 69 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. 

Hayatını kaybeden şahıslardan birinin eşi Hira Lal, “Eşimin şiddetli mide ağrısı başladıktan sonra iğne yapılması için hastaneye götürdüm. Eve döndüğümüzde uyuduktan sonra daha iyi görünüyordu ancak birden ağrısı tekrar başladı. Ardından hastaneye bir daha götürdüm” ifadelerini kullandı. 

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde 2011 yılında sahte içki skandalında 172 kişi hayatını kaybetmişti. O zamandan sonra “sahte içki” salgını, ülkede en ölümcül salgın olarak patlak verdi. Uttar Pradeş eyaleti Saharanpur kenti Bölge Sulh Yargıcı Alok Kumar Pandey, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında doktorların çoğu ölümün ‘karaciğer enfeksiyonu ve solunum sistemindeki problemlerden dolayı' olduğu teşhisini koyduğunu aktardı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.