Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği'nden genç işsizliğe ‘Akademik’ reçete

Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği'nden genç işsizliğe ‘Akademik’ reçete

Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD), İstanbul Gedik Üniversitesi ile bir ilke imza attı

Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD), İstanbul Gedik Üniversitesi ile bir ilke imza atarak mesleki eğitimin odak noktasına alınacağı eğitim platformunu hayata geçiriyor. İmzalanan protokolle hırdavat sektöründe çalışmak isteyen üniversite ve meslek lisesi öğrencileri donanımlarını sektörün ihtiyaçları doğrultusunda geliştirebilecekler. Bu platform sayesinde öğrenciler sektörün önde gelen firmalarında staj ve iş imkanı bulacak.  

BAŞARININ ANAHTARI SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİNDE  

İstanbul Gedik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte HISİAD Başkanı Çetin Tecdelioğlu, HISİAD Yönetim Kurulu, dernek üyesi firmaların temsilcileri, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hülya Gedik ve üniversitenin mütevelli heyeti üyeleri hazır bulundu. Protokol töreninde konuşan HISİAD Başkanı Çetin Tecdelioğlu şunları söyledi: “Hırdavat sektörü 800 bine yakın çalışanı ile çok büyük bir aile. 8,2 milyar dolar ihracat ile ülkemizin toplam ihracatının yüzde 5’ini gerçekleştiriyoruz. İhracat fiyatı ortalamamız 5 doların üzerinde. Bu rakam Avrupa’da 10 dolar seviyelerinde. Gideceğimiz çok yol var. Bunun için katma değerli ürünler geliştirip dünya pazarlarına sunmamız gerekiyor. Bu hedefimizi ancak katma değerli eğitimle gerçekleştirebiliriz. İstanbul Gedik Üniversitesi ve bünyemizde kurduğumuz HISİAD Akademi, mesleki eğitim konusunda güçlerini birleştirdi. Bizlere tüm kampüslerini açtılar. Hırdavat sektörü de tüm fabrikalarını öğrencilerimize açacak olmanın heyecanı içinde. Bu güç birliği ile sektörümüze daha nitelikli iş gücünü kazandıracağız. Hırdavat sektörünün küresel büyüklüğü 250 milyar dolar. Bu pastadan ancak katma değerli ürünlerle daha fazla pay almamız mümkün. Bunu da eğitimle gerçekleştirebiliriz.”  

HISİAD AKADEMİ İLE VİZYONUMUZ ÖRTÜŞÜYOR

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hülya Gedik ise, üniversitenin kuruluş amacı ile HISİAD Akademi’nin vizyonunun örtüştüğünü ifade etti:  Bugün üniversitemiz için tarihi bir gün. 2010’da sanayinin içinden doğmuş  bir  üniversite kurduk.  Ülkemize kalifiye  eleman sağlamak  en büyük  hedefimiz. Bu  rotokol ile sektörümüzde işe gireceklere geniş staj imkanları ve mesleki eğitim imkanları sunmuş olacağız. Eğitimler Kartal, Pendik ve Nişantaşı kampüslerimizde yapılacak. Ülkemizi seviyoruz ve eğitimin her türlüsünün faydasına inanıyoruz. Öğrenmeye olan tutkumuz hiç bitmemeli.”

Yapılan anlaşma ile staj yapmak ve mentorluk desteği almak isteyen HISİAD Kariyer üyelerinin sanayi firmaları ile eşleşmelerinde destek olunması hedefleniyor. Diğer yandan İstanbul Gedik Üniversitesi öğrencilerine HISİAD üye şirketlerinde staj ve iş olanakları sağlanacak olup, HISİAD üyesi şirketlerin yöneticilerinin çocukları İstanbul Gedik Üniversitesi’nin akademik imkanlarından ayrıcalıklı olarak yararlanacaklar ve eğitim ücretlerinde yüzde 20 indirimden faydalanabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.