Hodri Kavacık Meydanı!

Hodri Kavacık Meydanı!

Ali Eyce yazdı...

Okuyucularım hatırlar, geçmiş bir köşe yazım vardı, ‘Kavacık’ta Üzüm Oyunu’ diye. 

Okumayanlar, okumazsa buradan sonra ne olduğunu anlamakta güçlük çekebilirler.

İşte o ‘Kavacık’ta Üzüm Oyunu’ köşe yazıma, en açık ve gizli olarak Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu,  meclis toplantısında cevap vermiş.

Ben köşemden yazmış, o da meclisinden cevap vermiş. Kelimesine, noktasına, virgülüne dokunmadan aynen aktarıyorum. Demiş ki Sayın Selvitopu:

"KADIN EVDE HAPSOLMAYACAK"

Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu, kadınları ekonomik yaşamın içine katmak için yerel yönetim olarak ellerinden gelen katkıyı sunacaklarını vurgulayarak, “Kadın evde hapsolmayacak. Bu bakış açısıyla Kavacık'taki kadın kooperatifini desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Kavacık Kadın Kooperatifi'ni desteklemeye devam edeceklerini de vurgulayan Başkanımız, “12 cesur kadın, liderlik eğitimi ve çeşitli kurslar aldıktan sonra, belediyemiz desteği olmadan bu kooperatifi kurdu. Tabi ki geliştirilmesi lazım. Biz de kadınların üretim, ekonomik yaşam içinde yer alması için gereken neyse yapmaktan kaçınmayacağız Kadınları mutlaka sokağa çıkaracağız. Kadın evde hapsolmayacak” 

...

Öncelikle Kavacık’ta bir üzüm oyunu olduğu iddiamın ne kadar doğru olduğunu, bu açıklama gözler önüne seriyor.

Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu, eşi, eski İZSU Genel Müdürü Fügen Selvitopu’nun içinde olduğu 12 kadından oluşan Kavacık Kadın Kooperatifine desteğini açık açık itiraf ediyor.

Hem de karşısında 160 üyesi olan Kavacık Üretim Kooperatifi’nin, kendi iç yönetim sorunlarını öne sürerek görmemezlikten geldiğini ise açık açık itiraf ediyor.

Sorunlarını çözerlerse onlara da destek oluruz demekten de geri kalmıyor.

Başkanı önce beşeri coğrafi bir bilgi vermekte fayda görüyorum. Kavacık dediğiniz mahallenin nüfusu 789. Bunun 434’ü erkek, 355’i kadın. Bunların yarısı da kadın ve erkek ama çocuk.

Yanı siz, 335 kadın olduğu bir mahallede, bunlardan yarısından belki de fazlasının kız çocuğu olduğu bir mahallede, 200 kadından 160’ının üye olduğu kooperatife öyle yada böyle bir nedenle destek vermeyeceksiniz, eşinizi Kavacık’a göndereceksiniz, 11 tane kadını ikna edip kooperatif kurduracaksınız, sonra 12 kişilik kooperatife destek olup, 160 kişilik kooperatifi görmemezlikten geleceksiniz.

Sonra da ‘Kadınları sokağa çıkaracağız’ diyeceksiniz.

O zaman şöyle yapalım Sayın Başkan, o Kavacık Üzüm Festivali yapıldığı Kavacık Meydanı var ya! Sizin destek verdiğinizi belirttiğiniz, içinde eşinizin de olduğu 12 kadın meydana gelsin. İçinde sorun olduğunu iddia ettiğiniz, 160 kişilik kooperatifin üyeleri de aynı meydana gelsinler. Kavacık’ta kim evinde oturuyor? Kim oturduğu yerden destek alıyo?  Kim sokağa çıkmak istiyor görelim!

Hodri Kavacık Meydanı!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum