Hollanda - Türkiye Büyükelçiliği'nden işbirliği!

 Hollanda - Türkiye Büyükelçiliği'nden işbirliği!

Hollanda - Türkiye Büyükelçiliği işbirliğiyle Hollanda Kraliyeti sponsorluğunda gerçekleşen bu etkinliğin Sanat organizasyonu ise Olten Sanat Vakfı üstlenecek.

İzmir’de 20-26 Ekim arasında İzmir Mavişehir Rotary Derneği tarafından ağırlanacak olan 70 Hollanda’lı yaşları 15-19 arası olan genç, üst üste üç konser vermeye hazırlanıyor.  23 Ekim Çarşamba günü saat 18:00’de Rotterdam Gençlik Senfoni Orkestrası’na (Rotterdam Youth Symfony Orchestra)  Olten Filarmoni Gençlik Orkestrası eşlik edecek. Alsancak Gündoğdu Meydanında Karşıyaka Belediyesi Çocuk Korosunun da katılımıyla yaklaşık 130 genç sahnede olacaktır. Klasik eserlerin yanı sıra Türk ve Hollanda eserleri çalınacak bu konsere tüm İzmir halkı davetlidir.
 
“Uluslararası İklim Eylem Günü”   (International Climate Action Day ) olan 24 Ekim 2019 tarihinde Hollanda’dan gelen genç grup ve Türk öğrenciler birlikte toplumda konuyla ilgili farkındalığı arttırmak için Bostanlı sahilinde Avrupa Birliği tarafından desteklenen “clean-up” çöp toplama etkinliği gerçekleştirecekler.
 
24 Ekim akşamı ise Uluslararası Rotary 2440. Bölge Programı kapsamında Çocuk Felcine Son ve Rotary Okulda projeleri farkındalığı kapsamında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek olan konserde Mark Lansbergen şefliğinde, Adil Kerem Ünal solistliğinde ( piyano )  Rotterdam Gençlik Orkestrası, Olten Gençlik Orkestrası ve Karşıyaka Belediyesi Çocuk Korosu yaklaşık 1,5 saatlik performans gösterecektir.   Rotterdam Gençlik Orkestrası gezilerinin son günü olan 25 Ekim tarihinde ise Urla Tamirhane’de saat 17:30’da yine halka açık şekilde bir konser gerçekleştirecektir. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.