HORECA turizmin yıldızlarını ağırlayacak

HORECA turizmin yıldızlarını ağırlayacak

GL Platform tarafından Fuar İzmir’de ikinci kez düzenlenecek olan HORECA Fair Ege Uluslararası Otel Ekipmanları ve Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı, turizm sektörünün önde gelen isimlerini ağırlayacak.

Turizm sektörünün duayen isimlerinden Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Türk turizminin en önemli pazarı olan Almanya'nın fuara çıkarma yapacağını belirtti.

Baraner, Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Günter Ihlau başta olmak üzere TUI Travel Star seyahat acentelerinin basın sözcüleri, Avrupa gastronomi sektörünün önemli aktörlerinden La Maison de Pain temsilcileri, gastroetkinlik uzmanları, Avrupa PR acenteleri, İtalyan, Alman şef aşçılar, Alman süpermarket zincirinin EDEKA'nın reklam yüzü olan sanatçılar ve yabancı medya mensuplarının 19-22 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek HORECA Fuarı'na katılacağını belirtti. Yabancı heyete, İzmir turizm potansiyelini de göstereceklerini söyleyen Baraner, “HORECA Fuarı, Türkiye’de başlayan gastronomi turizmi seferberliğinin odak noktası olacaktır. İzmir için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Türkiye’de gastronomi seferberliği

Türk turizminin bu yıl gastronomi üzerinden büyük bir hamle gerçekleştireceğini belirten Baraner, son 40 yılda dünya piyasalarında Türkiye’nin ses getiren konaklama gücünün yanına, geleneksel gastronomi zenginliklerini de eklediğini vurguladı. Bu konuda Türkiye’de bir seferberlik başladığının altını çizen Baraner “Türkiye şimdiye kadar geleneksel mutfağını, hatta kendi gıda maddelerini bile tam olarak dünyaya tanıtamadı. Ege’nin muhteşem zeytinyağı, Anadolu’nun 500’e yakın peynir çeşidi var, ancak ürünler tanınsa da başka ülkelerin markaları adı altında satılıyor. Buna son verilmeli” dedi.

HORECA güneş gibi doğacak

İzmir'de yerel yönetimden konaklama sektörüne kadar tüm kesimlerin gastroturizm konusuna eğilmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Baraner “Dünya piyasalarında Anadolu’ya yönelik hem büyük bir ilgi hem de büyük bir özlem var. İşte bu ilgi gastronomi ile taçlandırılmalı. Duyulan bu özlem gastronomi ile giderilmeli. Buna yönelik atılacak adımlar ülkemize kısa sürede çok sayıda turist çekecek” dedi. HORECA Fuarı’nın bu seferberliğin en büyük buluşma noktası olacağını söyleyen Baraner “Bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da fuarımıza sayıda yabancı turist ve medya mensubu katılacak. Gastronomik zenginliğimizi gözler önüne serecek olan HORECA Fuarı, İzmir’den tüm dünyaya güneş gibi doğacak” diye konuştu.

sss-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.