HORECA'ya aşçı çıkarması

HORECA'ya aşçı çıkarması

HORECA Fair Ege Uluslarası Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı’na aşçılar çıkarma yapacak.

Geçen yıl farklı ülkelerden, binlerce aşçı ağırlayan Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) İcra Kurulu Başkanı Rahmi Yılmaz “Bu yıl katılan aşçı sayımızla, geçen yılın rekorunu kırmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) işbirliğinde GL Platform tarafından düzenlenecek HORECA Fair, dünyaca tanınan aşçıları bu fuarda buluşturacak. İkinci kez Fuarİzmir’de düzenlenecek fuarda, özel olarak hazırlanan “İkili Görüşme Alanı”nda katılımcılara, şef ve otel yetkilileri ile görüşebilecekleri, merak ettikleri soruların cevaplarını bulabilecekleri bir fırsat sunulacak. Executive şeflerin özel workshopları ve farklı sunumlarıyla heyecanlı ve eğlenceli bir görsel şölen yaşanacak.

“Hayranlık uyandıracak”

Ülkelerin sahip olduğu yemek kültürlerinin, ulusal ve uluslararası turizm hareketlerinde ve ülke ekonomisinde önemli bir güç olarak yükseldiğini vurgulayan Yılmaz “İnsanlar artık farklı lezzetler tatmak için ülkeleri ziyaret ediyorlar. Biz bu konuda şanslıyız, Türk mutfağının geniş bir lezzet yelpazesi var” dedi. Ancak sağlıklı beslenmeye verilen önemin giderek arttığı bu dönemde Ege’nin otlarını, zeytinyağlılarını dünyaya yeterince tanıtamadığımızı söyleyen Yılmaz “Kültürümüze, yemeklerimize sahip çıkmalıyız. HORECA Fuarı, lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak, dünya mutfaklarında hayranlık uyandırmak için muhteşem bir fırsat” diye konuştu.

Sağlıklı yaşam formülü

Ege Bölgesi’nin bol yeşillikli, zeytinyağlı, hafif yemeklerinin sağlıklı yaşamın anahtarı olduğunun altını çizen Yılmaz “Bu yıl HORECA Fuarı’nda Ege’nin boyozundan, otlarına, balığından, mantarına kadar uzanan bir yolculuğa çıkacağız” diye konuştu. Sağlıklı beslenmede pişirme tekniğinin de çok önemli olduğunu belirten Yılmaz “Hazırladığımız workshop ve gösterilerle dillere destan lezzetlerimizi ve pişirme tekniklerimizi gözler önüne serecek, ziyaretçilere sağlıklı yaşamın formülünü vereceğiz” dedi.

Unutulmayacak lezzetler

Fuar özellikle mutfak yönetici şeflerin sunumlarıyla da ayrı bir lezzet sunacak. Uluslararası Executive Chef Dong Yeon Park, sushi tekniğini aktaracak. Executive Chef Fikret Özdemir ile Osman Yılmaz, dana sırtı ile ilgili şova imza atacak. Executive Chef Barış Torcu, mesleğin inceliklerini keyifli bir sunumla aktaracak. Executive Chef Aydın Sürür, Ekol Food'un deneyimli ismi Önder Fidan ile birlikte Ege Mutfağı'nın amiral gemisi zeytinyağlı enginar, kabak çiçeği dolması ve şevketibostan ile fuara tat katacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.