Horlamanın sağlığa ne gibi zararı var?

Horlamanın sağlığa ne gibi zararı var?

Uzmanlara göre artık horlayan kişilerde tehlike altında. İşte horlama davranışının sağlığınıza olan zararları…

Uyurken yüksek tonlarda tuhaf sesler çıkarmak horlama davranışı olarak tanımlanır. Horlama davranışı genellikle şişman, sigara kullanan, burun ve sinüs problemleri olan kişilerde meydana gelmektedir.  Son yapılan araştırmalara göre horlamanın sağlığınıza birçok zararı bulunuyor.
  
İşte horlamanın vücudunuza vermiş olduğu zararlar ve hastalıklar…

Kalp krizi riski 
Uyurken horlamak kalp ritminde değişimler meydana getirir. 30 dk süren horlama davranışı sonucunda beyne giden oksijen akışında yavaşlama meydana gelir. Bu durum uzun vadede gerçekleştiğinde beraberinde kalp krizi başta olmak üzere birçok ölümcül sağlık sorununa neden olabilir. 

 Horlamak aynı zamanda damarlarda incelmeye neden olur. İncelmiş damarlar ise zamanla vücuttaki kan akışını yavaşlatır.  Bu durum sonucunda kalp vücudun oksijen seviyesini yükseltmek için daha hızlı pompalanmaya başlar. 

Dolayısıyla kalp krizi riskini de beraberinde getirir.  Araştırmalar yüksek sesle horlayan kişilerde kalp krizi riskinin %34 oranında arttığını ortaya çıkarmıştır.

Diyabet hastalığı 

Horlama başladığı andan itibaren vücutta adrenalin seviyesi yükselir.  Buda zamanla kan şekeri düzeylerinde yükselmelere neden olur. Kana yeterli oksijen taşınmaması durumunda şeker, karın, kalçalar ve vücudun çeşitli yerlerine yapışarak diyabet hastalığını beraberinde getirir

Yüksek kolesterol seviyesi 

Horlamak,  hem yüksek kolesterole hem de uyku eksikliğine neden olarak damarlarınızın tıkanmasına sebep olmaktadır. Horlama hem horlayan kişinin hem de eşinin yeterli uykuyu almasına engel olmaktadır. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.