HTC 10 ve LG G5'i USB-C ile Şarj Tehlikeli Olabilir

HTC 10 ve LG G5'i USB-C ile Şarj Tehlikeli Olabilir

Google mühendislerinden Benson Leung'un USB-C ve Quick Charge 3.0 teknolojilerinin bir arada kullanılmasının zarar doğurabileceğini açıklaması ardından LG ve HTC bu özelliklerde telefon çıkarınca yeni bir tartışma patlak verdi.

Google'da mühendis olarak görev alan Benson Leung, bir yazı yayınlayarak USB-C ve Quick Charge 3.0'ın birlikte kullanılmasının tehlikeli olabileceğini belirtti. HTC 10 ve LG'nin ürettiği G5 model telefonlar ise bu teknik ile şarj etme imkanı sunuyor. Leung tarafından çok daha önce yapılan açıklama her iki telefon markasının iki teknolojiyi bir arada kullanmasıyla tekrar patlak verdi.

Google mühendislerinden Leung'un Google+ üzerinden paylaştığı makalede Quick Charge 3.0 ve USB-C'nin bir arada kullanılmasının sakınca doğurabileceğine işaret etmiş olmasının ardından gözler HTC 10 ve LG G5'e çevrildi. Quick Charge teknolojisine sahip olan ve amiral gemi olarak adlandırılan telefonlar, USB C ile şarj edilebiliyor.

Biri 5V biri 9V ile 12V arasında değişiyor

Google mühendisi tarafından daha önce paylaşılan yazının, tekrar gündeme gelmesiyle beraber, özellikle teknoloji üzerine olan forumlarda USB C ve Quick Charge 3.0 teknolojisinin bir arada kullanılıp kullanılamayacağı tartışılmaya başlanıldı. Benson'ın yayınladığı yazı ve her iki telefonun özelliklerini bir arada verilen haberlerle yeni cihazlara dikkat çekiliyor. Çünkü USB-C telefonları şarj ederken en fazla 5V seviyesinde şarj dolumu yapabilirken, Quick Charge 3.0 ise 9V ile 12V'ye kadar yüksek bir akım verebiliyor. 

Akım kapasitesinin düşük olmasıyla beraber USB-C'nin kablosunun geçirebileceği akım kapasitesi Quick Charge'a göre düşük kalıyor ve ortaya zarar doğabileceği ihtimali çıkıyor ancak bu zararın ne olduğu veya kesin olup olmadığı belli değil. Öte yandan HTC ve LG'den konu ile bir açıklama yapılması bekleniyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.