Huawei Mobil Servisleri ile Google Play savaşları!

Huawei Mobil Servisleri ile Google Play savaşları!

Huawei, ABD ve Çin arasındaki ticari savaşın etkisini en çok yaşayan firma oldu. 

Google’ın lisans iptalinden dolayı uygulamaları kullanamayan Huawei Google Play yerine bir sistem geliştirme yoluna gitti.  Android cihazlarda yer alan Google Play Hizmetleri‘nin yerine geçecek olan bu sistemle birlikte, Huawei telefonlar ihtiyaç duyduğu bütün özelliklere sahip olacak.

Google Play Servisleri‘ni kullanabilmek için bir Gmail hesabınızın bulunması gerekiyor. Ayrıca bu Gmail hesabıyla Google’ın kullanıcılarla buluşturduğu bütün uygulamaları kullanabilirsiniz. Ancak Huawei ID ile Google sistemlerine giriş yapılamıyor. Huawei servisinde ise Gmail ile hesap açma ve kullanma imkanı bulunuyor. Dileyen kullanıcılar Huawei üzerinden de hesap açabilir. Her iki sistem de telefonda bulunan fotoğrafları, rehberi, takvimi, notları, Wi-Fi seçenekleri ve ayarları bulutta yedekliyor.

Huawei‘nin burada Google‘a göre bir artısı bulunuyor. Google hizmetinde arama geçmişi ve mesaj yedeklemesi yapılmıyorken, Huawei‘de yedekleme işlemi mümkün. Google servislerinde bunu yapabilmek için üçüncü parti uygulama kullanmak gerekiyor.

Google hizmeti bulunan telefonlarda Google Play Store üzerinden uygulamalar indiriliyor. Huawei cephesinde ise App Gallery isimli hizmeti kullanmak gerekli. Google beklendiği üzere mağazasında daha çok uygulamaya sahip. Her telefon üreticisi kendi mağaza uygulamasını oluştursa da kullanıcılar Google Play Store uygulamalarını tercih ediyor. Marka mağazalarına ayrıca Samsung Galaxy Store da örnek verilebilir.

WhatsApp, sohbet yedeklerini Google Drive üzerinde saklıyor. Bunun dışında yedekleme olmadığından Huawei kullanıcıları sohbetlerinin yedeğini almakta sorun yaşayabilir.

Henüz sınırlı sayıda uygulamayı içeren Huawei App Gallery için çalışmalar devam ediyor. En popüler uygulamalar WhatsApp, Instagram, Facebook vb. uygulamalar yer almasa da kullanıcılar bu uygulamaları elle kurabilir. Ayrıca Huawei Mate 30 Pro‘ya Google Play Hizmetlerini elle kurma da yapılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.