HÜDA PAR, yeni bir  anayasayı işaret etti

HÜDA PAR, yeni bir anayasayı işaret etti

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Erdoğan'la görüşmelerde yeni bir anayasa konusu gündeme geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alan HÜDA PAR seçime başka AKP listesinden girecek. HÜDA PAR’ın Erdoğan’ı destekleme ve AK Parti listelerinden seçime girme kararı Türkiye siyasetinde son dönemin en çok tartışılan konularından biri oldu.

Rûdaw TV’den Abdulselam Akıncı'ya konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu "Barış ile adalet temelinde kardeşçe bu sorunları çözebiliriz. Meclise girdiğimizde yeni bir nefes ve yeni bir renk katmış olacağız. Çözüm için silah ve çatışmaya ihtiyaç yok, hatta çözüme de zarar veriyor. İnşallah doğru bir siyaset ve gerçek bir adaletle sorunlarımıza çözüm bulacağız. Bunu dostlarımıza da düşmanlarımıza da göstereceğiz" dedi.

58878.jpg

Yapıcıoğlu, "Diyarbakır’daki mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları bir kez daha PKK’ye silah bırakma çağrısı şeklinde okundu. Kürt halkının haklarını savunanların sivil siyasette veya Mecliste yer alması gerektiğine işaret etti. Yine yeni bir anayasadan söz edildi. Bu konularda ittifaka katılmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir diyaloğunuz oldu mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Daha önce de bir kaç kere Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ettik. Bu görüşmelerde de yeni bir anayasa konusu gündeme geldi. Biz siyaset arenasına girdiğimiz 2012’den bu yana hep bugün yürürlükte olan anayasanın 12 Eylül cuntası döneminde kalma bir anayasa olduğunu ve Türkiye’nin buna layık olmadığını söylüyoruz. Yeni sivil bir anayasadan bahsediyoruz.

Diyarbakır mitingini takip edenler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında HÜDA PAR’ın programı veya bu yöndeki konuşmalarının etkisini görmüş olabilirler.

Biz mutlaka çözülmesi gereken sorunlarımız olduğunu ve çözüm için de yeni bri anayasaya ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Ama bu anayasa sadece bir taraf veya bir parti tarafından yazılarak “işte anayasa bu olmalı” şeklinde olmamalı. Madem farklılıklarımız var, bir çok siyasi parti var, bu da çok taraflı bir çalışma, o zaman muhatap olan herkes bir masa etrafında toplansın, görüşlerini, düşüncelerini, taleplerini ortaya koysun, herkesi temsil eden bir anayasa yazılsın ki herkes içinde kendini bulabilsin diyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.