Hulusi Akar Nasıl Alıkonuldu?

Hulusi Akar Nasıl Alıkonuldu?

Serbest kalan Hulusi Akar nasıl gözaltına alındığını anlattı.

Başarısız sonuçlanan darbe girişimi sırasında alıkonulduğu ortaya çıkan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Ankara'daki Akıncı Hava Üssü'ne düzenlenen operasyonun ardından ilk defa Çankaya'da görüntülendi. Serbest kalan Akar daha sonra Binali Yıldırım ile beraber kamera karşısına çıktı


Genelkurmay Başkanı öğleden sonra ise Meclis'teki özel oturuma katılıp; toplantı sonrasında, TBMM Başkanı, muhalefet liderleri, yüksek yargı organlarının başkanlarıyla kameralara birliktelik pozu verdi.

Akar'ın ilk cümleleri

Serbest kalmasının ardından geçmiş olsun dileklerini kabul eden Genelkurmay başkanından kuvvet komutanlarının kendisine niçin eşlik edilmediği sorulduğunda herkesin görevi başında olduğu cevabı geldi

Akar yaşadıklarını, TBMM Başkanı, Başbakan, CHP ve MHP liderleriyle Meclis'te yaptığı görüşmede anlattı. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Akar'ın darbe teşebbüsünün başlamasıyla birlikte, kendisini yakın çalışma arkadaşları, emir subayı ve özel kaleminin gözaltına almaya çalıştığını anlattı.


Genelkurmay Başkanı kendisine silah doğrultulduğunu, karşı koyunca da arbede yaşandığını söyledi. Akar'ın boynundaki morluğun da bu sırada oluştuğu öğrenildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.