Hulusi Akar'dan İzmir'de flaş açıklama: "Gerekirse kendi göbeğimizi keseriz!"

Hulusi Akar'dan İzmir'de flaş açıklama: "Gerekirse kendi göbeğimizi keseriz!"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Çiğli’deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığında düzenlenen 2019-2020 Eğitim Uçuş Yılı Açılış Töreni’nde konuştu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları, Çiğli’deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığında düzenlenen 2019-2020 Eğitim Uçuş Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Bakan Akar, ABD ile devam eden güvenli bölge çalışmalarına ilişkin de şunları söyledi:

“Herhangi bir şekilde bize verilen sözlerde bir aksaklık olursa, bunlar yerine getirilmezse, bununla alakalı olarak Silahlı Kuvvetlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin B planı da var, C planı da var. Onları da uygulamaya koymaya hazırız. Gerekirse, Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, kendi göbeğimizi kendimiz kesebilecek durumdayız.

Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki faaliyetlere de değinen Akar, Türkiye’nin uluslararası hukuktan, ikili anlaşmalardan ve problemlerin dostane çözümünden yana olduğunu kaydetti. Bunun hiçbir şekilde taviz veya zaaf olarak anlaşılması gerektiğini ifade eden Akar, herhangi bir oldubittiye izin vermeyeceklerini, Türkiye ve KKTC vatandaşların hakkını hukukunu çiğnetmeyeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.