İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davası devam ediyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davası devam ediyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada bugün karar çıkması bekleniyor. Savcı, önceki duruşmada siyasi yasak ve hapis cezası istemişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı dava bugün devam ediyor. 3 defa erteleme kararı çıkan dava hakkında konuşan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, mahkemenin bir an önce karar vermek istediğini ve hâkimin müvekkiline ceza verme eğiliminde olduğunu söyledi.

Adil bir yargılama ve beraat kararı verilmesini talep ettiklerini belirten avukat Polat, “Bir an önce karar vermesinden ziyade adil bir karar verilmesinden, adil bir yargılama yapılmasından ve bu beklentimizden hareketle tüm savunma delillerimizin toplanmasını tercih ediyoruz. Çünkü bunlar olmadan, savunma delillerimiz toplanmadan adil bir yargılama yapılamayacak ve kamuoyunun vicdanında da bizim vicdanımızda da soru işaretleri çoğalacak” dedi. Polat konuşmasının devamından tanıkların dinlenmesi için ısrarcı olmaya devam edeceklerini de belirtti.

BEKLENTİMİZ ADİL BİR YARGILANMA

Beraat beklentilerinin devam ettiğini söyleyen Polat şöyle devam etti: “Bu celsede biz tanıklarımızın dinlenilmesi ve delillerin toplanması konusunda ısrarcı olacağız. Beklentimiz bir an evvel adil bir yargılama yapılması ve adil bir karar verilmesini talep ediyoruz. Buradan beklentimiz açıkçası bir beraat kararıdır. Aksi, bir hukukçunun asla düşünebileceği ve vicdanında da hukuk mantığında da kabul edebileceği bir karar olmayacaktır. Biz bu adil yargılama ve beraat kararı beklentimizi, sayın mahkemenin de adil hareket edeceğine olan güvenimizi devam ettireceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.