İDDİALAR MAKSATLI VE YANLIŞ

İDDİALAR MAKSATLI VE YANLIŞ

Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu, 09/09/2016 tarihinde bir gazetede yayımlanan ana statü değişikliği ve uluslararası turnuvalara ilişkin ödemelerle ilgili haber üzerine bir açıklama yaptı.

Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu, 09/09/2016 tarihinde bir gazetede yayımlanan ana statü değişikliği ve uluslararası turnuvalara ilişkin ödemelerle ilgili haber üzerine bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Türkiye Tenis Federasyonu bugüne kadar camianın menfaatleri doğrultusunda şeffaf ve adaletli bir yönetim ilkesini benimsemiştir. 9 Eylül Cuma günü (bugün) ulusal bir gazetede yayımlanan ve iki yıl önce yapılan ana statü değişikliğini konu alan haberin genel kurul sürecine girdiğimiz bugünlerde maksatlı olduğunu düşünüyoruz.

Öncelikle vurgulamak isteriz ki delege sistemi TTF Genel Kurulu'nda ve genel kurul üyelerinin oylarıyla kabul edilmiştir. TTF Ana Statüsü'nün 33. maddesinin 2. bendine göre TTF, Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik kapsamında yer almayan sporcu, kulüp ve antrenörlere çıkaracağı talimat hükümlerine göre ödül verebilir. Ödül yardım talimatına göre yardım almayı hak eden kulüpler de açıklanmış kriterlere göre belirlenmektedir. Kulüplerimize uluslararası turnuvalar için düzenlenen katkı bedellerinin tamamı Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından federasyonumuza aktarılan kaynaklardan karşılanmaktadır. TTF sadece düzenlenen uluslararası turnuvalar için değil, Takım Şampiyonası Destek Payı, Uluslararası Klasman Sıralaması (ATP/WTA) Destek Payı, Ulusal Turnuvalara Katılan Lisanslı Sporcu Sayısına Göre Destek Payı ve Antrenör Destek Payı gibi kalemlerle Türk tenisini uluslararası arenada başarıyla temsil eden antrenör, sporcu ve kulüplere yardım etmektedir.

Türkiye Tenis Federasyonu olarak, Türk sporcularımızın daha fazla sayıda uluslararası turnuvada mücadele etmelerine olanak sağlamak adına ülkemizde düzenlenen uluslararası turnuvalar teşvik edilmiştir. Böylece her turnuvada en az dört Türk oyuncunun wild card alarak oynaması sağlanmıştır. Bu çerçevede oyuncularımız yurt dışına gitme gereği duymadan ülkemizde turnuvalarda kazandıkları puanlarla sıralamada yükselme şansına sahip olmuşlardır.

Yanı sıra Doğu Ligi'ne katılan kulüplerimize sağlanan oy hakkı da ülkemizde tenisin yaygınlaşması ve tenisin Türkiye'nin sporu olması yolunda önemli bir görev ifa etmiştir.

Ayrıca haberde adı geçen kulüplere 980 bin TL aktarılması ile iddia da gerçeği yansıtmamaktadır.

Haberde adı geçen kulüpler sahip oldukları sporcu sayıları nedeniyle söz konusu delege sayılarına sahiptir. Ancak bir federasyon seçiminde oy kullanacak kulüpler belirlenirken tek kıstasın sporcu sayısı olması mümkün olmayıp sporcularının dünya sıralamasındaki başarılarına, bölgesel ve mahalli liglere katılan kulüplere, 18 yaş altı ve profesyonel sporcularda ana statüde belirlenen klasman kriterlerini tutturan sporcuların kulüplerine oy hakkı verilmiştir.

Genel Kurul sürecine girdiğimiz bugünlerde Türk tenisini hedef alan mesnetsiz iddialar karşısında her türlü hakkımızı beyan ederiz.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU YÖNETİM KURULU

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.