"İDLİB'DEN TÜRKİYE'YE CİHATÇI AKINI OLABİLİR"

"İDLİB'DEN TÜRKİYE'YE CİHATÇI AKINI OLABİLİR"

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANKURTARAN'DAN ÖNEMLİ UYARI

Balıkesir'de bir dizi temasta bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, ülke ve Balıkesir gündemindeki gelişmelere dair CHP Balıkesir İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması yaptı.

"TERÖRE KARŞI CİDDİ BİR İSTİHBARAT ZAFİYETİ VAR"

Kayseri'deki hain terör saldırını kınayarak sözlerine başlayan Cankurtaran, bombalı araç saldırılarının neden önlenemediğini sorarak, " Teröre karşı ciddi bir istihbarat zafiyeti var. Cumhurbaşkanı ve AKP'lileri sosyal medyada eleştirenleri bulmak için gösterilen duyarlılık bombalı araçları bulmak için de gösterilse bu sonuç ortaya çıkmaz" diye konuştu.

İDLİB UYARISI

Cankurtaran, Suriye'nin farklı bölgelerinde hakim oldukları yerleri kaybeden cihatçıların Türkiye sınırındaki İdlib'e gönderildiklerini belirterek, "Burada bir yoğunlaşma söz konusu. Suriye ve Rusya'nın İdlib'i geri almak amacıyla önümüzdeki süreçte olası bir saldırısı halinde binlerce cihatçı, kurtulmak için Türkiye'ye akın edebilir. Bu durum iç barışımızı da tehdit eder" uyarısında bulundu.

HÜSNÜ MAHALLİ'NİN TUTUKLANMASINA TEPKİ, DEVLET BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ

"Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin tutuklanma kararına "Şam Emevi Camii'nde namaz kılamamanın acısını Hüsnü Mahalli'den mi çıkaracaksınız? diyerek tepki gösteren Cankurtaran, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi de Başkanlık sistemiyle ilgili tutumundan dolayı eleştirerek, "Fiili durumu bitireceğiz derken resmen ülkedeki demokrasiyi bitirecek" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.