İGC Akademi Muğla'da eğitim verdi

İGC Akademi Muğla'da eğitim verdi

‘Güçlü Gazeteci Özgür Medya Programı’ kapsamında düzenlenecek il eğitimlerinin ilki Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) iş birliğiyle 12 Ekim 2019 günü Muğla’da yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan İGC Başkanı Misket Dikmen, MGC Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut’a ve yönetim kuruluna organizasyondaki destekleri ve paydaşlıkları için teşekkür etti. Proje çalışmalarında eğitimi esas aldıklarını vurgulayan Dikmen şunları söyledi: 

“İGC ve TGS’nin paydaş olup birlikte yürüttüğü projemiz çerçevesinde bölge eğitimlerimizin ilkine Muğla’da başladık, daha sonra Aydın ve Manisa illerimizde de sürdüreceğiz. Bu projeye başlarken eğitimi esas aldık. Çünkü güçlü gazeteciyle özgür medyaya ulaşacağımızı biliyoruz. Projemizin değerli hocalarımızla birlikte ele alacağımız başlıklar aslında sektörümüzün içinde bulunduğu büyük sorunlar çerçevesinde bir nebze meslektaşlarımıza katkı sağlamayı diliyoruz. Olanı biteni net görebilme, donanımımızı artırma, kendimizi, bilgilerimizi güncelleme ve medya sektöründeki hızına bir türlü yetişemeyecekmişiz gibi göründüğümüz yeni mecralar, yeni teknolojiler, yeni uygulama ve yöntemler konusunda bir miktar da olsa bilgiyi paylaşmak istiyoruz. ”

dsc00732.jpg

MGC Başkanı Süleyman Akbulut da, İGC Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kuruluna teşekkür etti. MGC’nin 30.yılını kutladıklarını belirten Akbulut, “Cemiyetimiz ilimizin en köklü basın meslek kuruluşu. Göreve geldiğimiz 2015 yılından bu yana özellikle meslek kalitesinin arttırılması yönünde yapılacak her türlü eğitsel çalışmaya önem veriyoruz. Bu yönde farkındalık yaratacak çalışmaları icra etmeye gayret ettik. Bugün de müstesna iki kuruluşumuzun öncülüğünde mesleğimiz açısından önem arz eden konuların masaya yatırılacağı önemli bir eğitsel çalışmaya ev sahipliği yapmaktan ve bu çalışmanın içinde yer almaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

Muğla’nın Türkiye’nin turizm alanında en önemli merkezlerini bünyesinde barındırmasının yanında bu merkezlerdeki basın ve medya faaliyetleriyle aktif ve güçlü bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Akbulut şöyle konuştu: 

“Bodrum Marmaris Fethiye son yıllarda Milas gibi ilçelerimizde medya ve gazetecilik faaliyetleri oldukça üst seviyelerdedir. Bu merkezlerimizde yerel medya faaliyetlerinin yanında hem yaygın hem de uluslararası medya kuruluşlarının temsilcileri mesleklerini icra etmektedirler. Bu nedenle ilçelerindeki güçlü basın ve medya yapılanmasıyla Muğla ilimiz ülkemizin ender illerinden birisidir. Bu anlamda Avrupa Birliği destekli bu çalışmayı ve meslektaşlarımızın program çerçevesindeki konularda bilgilendirilmesini önemsediğimizi belirtmeliyim. Projenin hayata geçirilmesinde emeklerini yadsıyamadığımız İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nı kutluyor, bu çalışmanın başarılı ve verimli geçmesini temenni ediyorum. Ayrıca bugün burada çok kıymetli görüşlerini meslektaşlarımızla paylaşacak kıymetli konuşmacılarımıza teşekkür ediyorum.”

Proje çalışmaları hakkında bilgi içeren bir sunum yapan İGC Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Dilek Gappi de “Projemizin isimi Güçlü Gazeteci Özgür Medya. Alışıldık olan özgür gazeteci güçlü medyadır, ancak bu yanlış, öncelikle Türkiye’nin içinden geçtiği konjonktürde güçlü gazetecilere ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Gazeteci de gücünü ideolojisinden alır. Gazeteci sosyal medyayı bilen, mecraları iyi tanıyan, haber kurgusunu yapabilen, grafik tasarım programlarına yatkın, tek başına kaliteli yayın yapabilecek donanıma sahip olan, mesleki İngilizce bilen, dünya medyasını takip edebilecek alt yapıya sahip olmalı. Bunun için eğitimlerimizi bu bakışla oluşturduk. Genç gazeteci arkadaşlarımızın eğitim programlarımıza gösterdiği ilgi bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. İdeolojisine, bu mesleği neden yaptığına, tarafsız gazeteciliğe olan sevdasına hakim olan gazetecilere bu anlamda elimizden gelen desteği yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Av. Gökhan Ersezen İfade Özgürlüğü ve Gazetecilerin Hakları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Dr.Hakan Tuncel Yeni Nesil Medya Yayıncılığı, Yaşar Üniversitesi’nden Dr. Göker Gülay Pazarlama İletişimi, Prof. Dr. Sevda Alankuş Medya’da Nefret Söylemi ve Barış Gazeteciliği başlıklı sunumlar gerçekleştirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.