İGC, 'Turan Dursun'u anıyoruz'

İGC, 'Turan Dursun'u anıyoruz'

İzmir Gazeteciler Cemiyeti gazeteci – yazar Turan Dursun'u anıyor.

Gazeteci – yazar Turan Dursun'un ölüm yıl dönümü dolayısıyla İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi.

"Düşüncelerini cesurca ifade ettiği için gericilerin hedefi haline gelen gazeteci – yazar Turan Dursun bundan tam 30 yıl önce, 4 Eylül 1990’da İstanbul Koşuyolu’ndaki evinin yakınlarında teröristler tarafından öldürülerek aramızdan ayrıldı.

Yıllar önce fikirlerini cesurca ifade eden, karanlığa ve gericiliğe karşı mücadele eden nice gazeteci aydın bu uğurda canlarını ortaya koydu. Aradan geçen onca yıla rağmen Turan Dursun’un ve katledilen aydınlarımızın katilleri ne yazık ki hâlâ bulunamadı.

Usta kalemlerin izinden giden meslektaşlarımız ise bugün bu cesaretlerinin bedelini hürriyetlerinden yoksun bırakılarak, görevlerinden uzaklaştırılarak ödüyor. Ancak tüm bunlar gerçeklerin, aydınlık düşüncenin halka ulaşmasını engelleyemedi, engelleyemez.

Turan Dursun ve katledilen tüm basın şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Düşüncelerin demokrasi ışığında özgürce ifade edilebildiği günlere ulaşıncaya dek mücadelemizi sürdüreceğimize söz veriyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.