İGC'den Metin Göktepe mesajı

İGC'den Metin Göktepe mesajı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), 1996 yılında öldürülen Evrensel Gazetesi Muhabiri Gazeteci Metin Göktepe'yi öldürülüşünün 27'nci yıldönümünde andı.

MEDYA EGE - İGC, 8 Ocak 1996 tarihinde, polisler tarafından işkence edilerek 28 yaşında öldürülen Evrensel Gazetesi Muhabiri Gazeteci Metin Göktepe'yi anan bir mesaj yayınladı.

1415053.jpeg

Mesajda Gazeteci Göktepe, ölümünün 27'nci yıldönümünde "8 Ocak 1996 tarihinde, E tipi cezaevinde öldürülen iki tutuklunun cenazelerini muhabir olarak takip ederken engellenen ve sonrasında görevi başında gözaltına alınan Metin Göktepe, Eyüp’te bir spor salonunda dövülerek öldürüldü. Acısını yüreğimizde bugün gibi hissettiğimiz Göktepe'nin ölümünün üzerinden geçen 27 yılda, basın özgürlüğü adına özlediğimiz standartların hayata geçirilememiş olmasının derin üzüntüsü içindeyiz" ifadeleriyle anıldı.

İGC tarafından yayınlanan mesaj, "Halka doğruları aktarmayı görev bilen ve bu uğurda tüm olumsuzluklara rağmen yılmadan mücadele eden gazeteciler olarak, daha aydınlık günlerin yakında olduğu inancı ve umudu ile yolumuza devam edeceğiz" mesajıyla sonlandırıldı.

metin.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.