İKÇÜ’de İşçiler Sözleşmeden Mutlu Ayrıldı

İKÇÜ’de İşçiler Sözleşmeden Mutlu Ayrıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile HAK İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Büro –İş Sendikası arasında 26 aylık toplu iş sözleşmesi imzalandı. 

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, Genel Başkan Yardımcısı Adem Gündoğan, Öz Büro –İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Ayyıldız, İKÇÜ Genel Sekreteri Nurettin Memur’un katıldığı bir tören ile imzalar atıldı.

“İşçimizin yanındayız.”

Anlaşmanın hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, “Görev emanettir, biz de bize emanet edilen bir işi yapıyoruz. Bu millete, bu devlete bize güvenen insanlara bu emaneti teslim edenlere mahçup olmadan tamamlayacağız. Karşılıklı müzakereler neticesinde işçilerimiz adına sosyal, ekonomik ve özlük haklarını genişletecek bir sözleşmede mutabık kalındı. Üniversitemizde işçi statüsünde görev yapan personelimizin maddi ve sosyal haklarını düzenleyen bu sevindirici anlaşma üniversitemiz ve işçilerimiz adına hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

img_8703_1600x1067.jpg

“En Büyük Pay Rektör Köse’nin…”

Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, sendika olarak vatan ve emek kavramlarının kırmızı çizgileri olduğunu kaydederek; toplu iş sözleşmesi sürecinde her zaman işçinin, emeğin yanında duran Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’ye teşekkür etti. Başkan Gülbaba, “Toplu iş sözleşmesi yapmak zordur. Ben değerli Rektörümüzü tanıdıktan sonra bu zorun nasıl kolaya dönüştüğünü anladım. İnsan kıymeti bilen, emeğin değerini bilen, vatanına, milletine, üniversitesine kendini adamış bir hocamız var. Sözleşmenin bu aşamaya gelmesinde en büyük pay kendilerine aittir. Hepiniz ve hepimiz adına kendisine çok teşekkür ediyorum. İKÇÜ’de imzaladığımız sözleşme kurum idarecilerinizin de katkıları ile bizlere huzur veren bir sözleşme oldu. Üniversitemizin değerli yöneticilerine, sendikamız yönetici ve üyeleri ile tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz."diye konuştu.

1 Kasım 2020 ile 31 Aralık 2022 tarihini kapsayan 26 ay süreli sözleşme ile İKÇÜ kadrosunda çalışan tüm işçiler maaş iyileştirmelerinin yanında, yakacak yardımı, yemek, yol ücreti, aile ve çocuk yardımı, eğitim yardımı ile birçok maddi sosyal hak edinmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.