İKÇÜ’ye Uluslararası Akreditasyon

İKÇÜ’ye Uluslararası Akreditasyon

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu (İKÇÜ YDY), dünyanın önde gelen yetkilendirme kuruluşu olan Pearson tarafından yürütülen kurumsal akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazandı.

İKÇÜ İngilizce Hazırlık Okulunun, eğitim kalitesinin uluslararası olarak akredite edilmesi ile ilgili düzenlenen “Pearson Uluslararası Yabancı Dil Akreditasyon Belgesi " takdim törenine, Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Serhat Burmaoğlu, Pearson Temsilcileri Cem Sezer, Ahmet Şahin ve İpek İnceoğulları, dekanlar, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Serhat Burmaoğlu süreçle ilgili bilgi vererek başladığı konuşmasında, Yabancı Diller Yüksekokulu'nun yaklaşık bir yıllık yoğun ve özverili bir çalışmanın neticesinde Pearson ile akreditasyon sürecini tamamladığını ve yurt dışından gelen dış denetçinin de onayıyla akreditasyon belgesini almaya hak kazandığını aktardı. “Bilinmelidir ki akreditasyon süreci bir yıllık bir konu değil her yıl kendimizi güncelleyerek ve bu güncellemeler sonucunda izlenerek sürdürebileceğimiz uzun bir yoldur.” diye konuşan Prof. Dr. Burmaoğlu, “Akreditasyon belgesine sahip olmakla hem öğrencilerim uluslararası geçerliliğe sahip bir belgeye sahip olma imkânına kavuşmuş hem de Yabancı Diller Yüksekokulu olarak üniversitemizin kalite hedeflerine katkı sağlamış oluyoruz. Bu vesileyle süreçte bizleri her zaman motive eden ve destekleyen kıymetli rektörüm Prof. Dr. Saffet Köse’ye, yönetici olarak emeği geçen Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Toska’ya, Prof. Dr. Muhsin Akbaş’a ve son olarak fedakâr bir şekilde çalışarak sürece gönülden destek veren öğretim görevlilerimizin hepsine teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Okulumuza, üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Pearson Temsilcisi Cem Sezer de yaklaşık 2 yıl önce İKÇÜ ile başlayan uluslararası denetim sürecinin başarıyla tamamladığını aktardı. Dünya çapında 70 farklı ülkede faaliyet gösterdiklerini belirten Sezer,  denetimlerde kurumsal yönetim, öğrenimin yönetimi ve ölçme-değerlendirmenin yönetimi başlıklarında 40 farklı kriterin değerlendirildiğini belirterek; “Değişkenliğin çok fazla olduğu dünyada denetimlerimizi her yıl tekrarlamaktayız. Biz, buna denetimden çok deneyimin paylaşımı diyoruz. Her şey öğrencilerimizin eğitimlerinde daha fazla başarılı olması içindir. Pearson olarak öğrencilerimize dünyanın 160 ülkesinde geçerli uluslararası sertifika sunarak aldıkları eğitimin dünya standartlarına eş değer olduğunu belgelendirmiş oluyoruz. 15 devlet üniversitesi, 23 vakıf üniversitesi, 5 KKTC üniversitesine İKÇÜ’nün de katılmasıyla büyük bir aile olduk. Bu sürecin sonunda burada olmaktan büyük onur duyuyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından süreçte emeği geçen Akreditasyon Çalışma Grubu akademisyenlerine Rektör Prof. Dr. Saffet Köse tarafından teşekkür belgesi verildi. Pearson Temsilcisi İpek İnceoğulları tarafından Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Serhat Burmaoğlu’na akreditasyon belgesi takdim edilirken; Burmaoğlu tarafından da hazırlık programını başarıyla tamamlayan öğrencilere ilk Pearson belgeleri verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.