İki ülkeden kardeş dernek protokolü!

İki ülkeden kardeş dernek protokolü!

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) ile Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği (EFE) aralarındaki dostluk ilişkilerine dayanarak Kardeş Dernek İş Birliği Protokolü imzalandı.

Antalya Akdeniz Üniversitesinde düzenlenen törende Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel ve Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği Başkanı Christos Bonis protokole imza attı.

  Protokol çerçevesinde Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ile Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği işbirliği yapma konusunda anlaştı.

 “Bizler bir denizin iki yakasında ortak kültürü, ortak tarihi, ortak hikayeleri paylaşan iki milletiz”

İmza töreninde konuşan TFMD Başkanı Rıza Özel, “Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak bir ilki burada gerçekleştiriyoruz. Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği ile imzalayacağımız protokolle birbirimizi ‘kardeş dernekler’ olarak tanıyoruz. Birlikte çok güzel işler yapacağımıza, hayata geçireceğimiz ortak projelerle ses getireceğimize inanıyorum.

Bu protokolü mesleğimizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerin huzurunda imzalamaktan da ayrıca mutluyum. İki derneğin yöneticilerinin de ortak isteği, bu proje hayata geçirilirken imza atacağımız belgedeki dostane ifadeleri bir adım öteye taşıyacak gençlerle bir arada olmaktı. Bize bu imkanı sunduğu için Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinin çok saygıdeğer yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum.

Her şeyden önce dernek olarak böyle bir protokolü ilk kez Yunanistan’daki meslektaşlarımızda imzalamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu belgenin oluşmasında ve bu ‘kardeşliğin’ belgelenmesinde emeği olan herkese başta Lefteris Pitarakis ve Tolga Adanalı’ya ve ayrıca başkanımız Christos Bonis’e çok teşekkür ediyorum.

Bizler Türkiye ve Yunanistan halkları bir denizin iki yakasında ortak kültürü, ortak tarihi, ortak hikayeleri paylaşan iki milletiz. Konuştuğumuz diller farklı, inançlarımız farklı olabilir. Ama iki millet uzaktan kardeşiz. Ve halklarımız kardeşçesine bağlı birbirine. Yediğimiz yemekler, dinlediğimiz müzikler, bu müziklerle oynadığımız oyunlar, birçok geleneğimiz, aynı. Zaten kardeşiz” dedi.

“Umarım bu protokol sayesinde her iki ülkeyi ayıran şeyin sadece sınırlar olduğunu anlarız”

Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği olarak ilk defa yurt dışından böyle bir davet aldıklarını, tarihlerinde ilk defa böyle bir protokol imzaladıklarını belirten Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği Başkanı Christos Bonis, “Bu protokolün imzalanması iki noktada bizim için çok önemli. Birinci neden, burada jüri üyesi olarak bulunmamız ve bu mutluluğu sadece kendimiz değil diğer ülkeler için de paylaşmamız. İkinci neden ise, Yunanistan ve Türkiye olarak ilişkileri her zaman iyi olmayan ülkelerin böyle kardeşlik ve dostluk protokolü imzalaması bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Bizim imzaladığımız protokol umarım ülkelerimizin liderlerine de örnek teşkil eder, dostluk ve kardeşlik köprülerinin kurulmasının önemli olduğunu gösterir. Bir sonraki adım da her iki ülke ve liderler için söylüyorum, umarım bu dostlukların geliştirilmesini örnek alırlar, bizim izlediğimiz yolu izlemeye devam ederler. Umarım bu protokol sayesinde her iki ülkeyi ayıran şeyin sadece sınırlar olduğunu anlarız. Birada bulunarak kendimizi onurlandırıyoruz, umarım bu protokolü ilerleyen süreçte geliştiririz, çeşitli etkinlikleri birlikte düzenleriz. Biz de TFMD’yi ekonomik krizlerimizi aştıktan sonra Yunanistan’a davet etmek istiyoruz. Yunanistan’a geldiğinizde bizde sizi Yunanistan konukseverliği ile ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

Törenin sonunda TFMD Başkanı Rıza Özel ve Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği Başkanı Christos Bonis birbirlerine günün anısına plaket verdi.

0-(5)-055.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.