İKLEV Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı'ndan Geleneksel Vefa Günü

İKLEV Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı'ndan Geleneksel Vefa Günü

İKLEV (İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı) tarafından 10 yıldır devam eden vefa günlerine bir yenisi eklendi. Bir asırlık bir okul olma özelliği taşıyan Karşıyaka Lisesi'nin 10 yıldır devam eden vefa günü organizasyonunda bu defa Karşıyaka Lisesi emekli

Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi Salonu'nda okulun eski mezunlarının, emekli öğretmen ve müdürlerinin katıldığı vefa gününün açılışını gerçekleştiren Vehbi Moğol’dan sonra resmi  açılış konuşmasını yapan İKLEV Başkanı Pınar Yurdun, vakıf olarak vefa buluşmalarını önemsediklerini, rahmetli olan  öğretmenleri ile  aralarında  bulunan emeği geçen  tüm öğretmenlere  şükranlarını  sunduklarını belirtti. Yurdun, “Bizden önceki mezunlarımızda Karşıyaka Lisesi mezunu olmanın gururunu böyle günlerde paylaşıyoruz. Bu toplantıya katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum " diyerek açılış konuşmasını  gerçekleştirdi.

 

102 YILLIK OKULU  ATATÜRK  ÜÇ  DEFA ZİYARET ETTİ

Daha sonra anma programına geçildi. Programı yöneten okul mezunlarından eğitimci yazar Yücel İzmirli okulun 102 yıllık tarihçesini  anlatırken başka  bir okulun  duvarında “BizCumhuriyetiz” yazısı var mı bilmiyoruz. Bugüne kadar 38  öğretmenimize  saygımızı gösterdik. Araştırmalarımız okulumuzun kuruluşunun 102 yıl geriye gittiğini gösteriyor. Bulunduğu dönemde  Karşıyaka Lisesi'nin kökleri çok eski. O geleneksel yapısını koruyan çok ender okullardan birisi. Kemal Atatürk'ün üç kez gittiği nadir okullardan birisi." diye konuştu.

 

SADULLAH OKTAY'IN BASİRETLİ YÖNETİMİ

Okulun ilk yerleştiği taş binanın müze olması konusunda avukat arkadaşlarıyla mücadelenin süreceğini ifade eden Yücel İzmirli'den sonra özellikle  müdürlük yaptığı dönemde  basiretli bir yönetim gerçekleştirerek sıkıntılı günleri rahat atlatmalarını sağlayan okulun 9. müdürü Sadullah Oktay'ın hayat hikayesini oğulları Feyzullah Oktay ve M.Çetin  Oktay  özel sunumlarıyla anlattılar. Söz alan öğrencilerinden Mustafa Ekiyorum ve dönemin genç öğretmen arkadaşı, İsfendiyar Yıldız  da  Sadullah Oktay'ın öğretmen olarak öğrenci seviyesine inen, hümanist yapıda  bir  kişiliğe sahip  olduğunu ve öğrencilerine karşı sonsuz bir sevgi gösterdiğini, verdiği resim-sanat tarihi kültürü ve derin perspektif bilgisi ile öğrencilerinin üniversite eğitiminde çok rahat ettiğini   ifade ettiler.

Anılan ikinci isim; türkçe edebiyat öğretmeni, müdür yardımcılığı  görevlerinde bulunan Turan Akdurul  özgeçmişini öğrencisi Vehbi Moğol, anılarını ise mimar öğrencisi Aydın Öztürk anlattı. Dönemin okul öğretmenlerinden Nihal Ataizi,  Turan hoca ve Sadullah hocanın öğretmenliği ve sabrı öğrettiğini hatta Sadullah hocanın zaman zaman parası olup olmadığı, yakacak odunu olup olmadığını varıncaya kadar  kendileri ile çok yakından ilgilendiği konusundaki yakınlığını sözlerine ekledi.

Okulun mezunlarından emekli hakim ve Avukat Şekip Tarman da anlatımlarıyla ve hatıralarıyla vefa gününe renk kattı. Şekip Tarman'ın şairlik yönünün anlatımını ise kardeşi Suat Tarman yaptı. Daha sonra plaket törenine geçildi. Vakıf başkanı Pınar Yurdun okul yöneticilerinden İsfendiyar Yıldız, Atalay Demirel, Turan Akdurul,  Şekip Tarman ve Sadullah Oktay adına oğulları Feyzullah Oktay ve M.Çetin  Oktay'a plaket sundu.

Vefa gününün son aşamasında  rahmetli Sadullah Oktay’ın, özellikle, ölümünün 30.yılına rastlayan bir dönemde anılması adına Oktay Ailesi’ni temsilen oğulları Feyzullah Oktay ve M.Çetin Oktay,  gösterdikleri katkılara  teşekkür için  Vakıf Başkanı Pınar Yurdun, etkinlik yöneticileri Yücel İzmirli ve Vehbi Moğol’a  özel plaket sundular…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.