İl Milli Eğitim ile EÜ arasında iş birliği protokolü

İl Milli Eğitim ile EÜ arasında iş birliği protokolü

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’nü imzaladı.

İzmir’deki okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenler, eğitim yöneticileri, öğrenci ve çalışanlara yönelik eğitimlerin planlanmasını ve yürütülmesini içeren proje kapsamında; öğretmenlerde 21. yüzyıl becerilerinin arttırılmasını, eğitimde tüm disiplinlerle ilgili yeni yöntem tekniklerin sınıflarda uygulayabilme düzeylerinin geliştirilmesini, Covid 19 sürecinde yüz yüze ve çevrimiçi eğitim-öğretim çalışmaları çeşitliliğinin ve niteliğinin arttırılmasını içeren ortak çalışmalar hayata geçirilmesin amacıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’nü imzaladı. Ege Üniversitesi Rektörlük hizmet binasında gerçekleştirilen ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ imza törenine, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür katıldı.

Protokol, eğitim yöneticilerinin niteliğinin geliştirilmesi amacıyla 21. yüzyıl becerilerinin arttırılması, kurumlarda değişim, dönüşüm, inovasyon yapma bilgi ve becerilerinin artırılmasını sağlayan ortak çalışmaların ve projelerin yürütülmesini hedefliyor. Projeyle; lise öğrencilerine yönelik akademisyen-öğrenci buluşmaları, öykü-şiir atölyeleri gibi kültür sanat programları için üniversitenin imkânları çerçevesinde teknik destek sağlanması amaçlanıyor.

img-20211108-wa0058.jpg

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür imza töreninde şunları söyledi ; “Böyle bir imza töreninde bulunmak bizim için gerçekten çok mutluluk verici. Ege Üniversitesi gibi köklü bir birikime ve zengin bir potansiyele sahip üniversitemizde İzmir’imizdeki bu güzel entelektüel ve akademik birikimi tüm İzmir sathına yaymak bizim için heyecan verici. Bunu çok önemsiyoruz. Dünyada değişmeyen tek şey değişim. O yüzden de değişimin odağında okullarımız var. Bilginin enformatik çağda bu kadar hızlı değişiminde, biz öğretmenler toplumun öncüsü olmak durumundayız ve bunu yerine getirmek için de sürekli olarak akademik dünyayla iç içe olmak olup teoriyle pratiği buluşturmamız lazım. Okullarımız bu açıdan çok önemli. Bugün, burada bunun bir nişanesi olarak izmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Ege Üniversitesi ile her alanda; eğitim, kültür, sanat, spor ve hayatı kaplayan bütün alanlarda üniversitemizde öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi buluşturacağız. Bu halka halka büyüyecek, İzmir’imize farklı yansıması olacak. Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere bu çalışmada emeği geçen bütün hocalarıma ve ekip arkadaşlarıma en kalbi duygularımla teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”

img-20211108-wa0059.jpg

Dr. Murat Mücahit Yentür’e teşekkür eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak “Bu son derece anlamlı bir gün. Ege Üniversitesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında önemli bir protokole imza atıyoruz. Üniversitelerin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 11. Kalkınma Planı çerçevesinde, bugün yaptığımız bu protokol kapsamında üniversitemizin topluma fayda alanını hedef kitlemizin ihtiyaçları doğrultusunda genişletmeyi hedefliyoruz.” dedi.

İşbirliğinin önemine dikkat çeken Budak, ürettikleri bilginin kampüs sınırları içerisinde kalmaması konusunda ekstra hassasiyet gösterdiklerini sözlerine ekledi. Protokol kapsamında İzmir’deki öğretmen, yönetici, öğrenci ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına yönelik eğitimlerin planlanmasını, ortak uluslararası ve yerel projelerin geliştirilmesini planladıklarını ve pek çok faydalı bilimsel etkinlik ve projenin hayata geçirilmesine vesile olacağına inandıklarını da vurgulayan Budak, gençlerin üniversitenin akademik donanımından hem katılacakları dersler aracılığı ile hem de düzenlenen akademisyen-öğrenci buluşmaları aracılığı ile yararlanabileceklerini belirtti. Prof. Dr. Necdet Budak, protokolün hayırlı olması dilekleriyle konuşmasını sonlandırdı.

img-20211108-wa0057.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.