İlgi görmeyen Google Glass geri dönüyor

İlgi görmeyen Google Glass geri dönüyor

Google'ın önemli atımı olarak bilinen ve herkesi heyecanlandıran Google Glass beklediği ilgiyi görmemişti. Şimdi yeniden geri dönüyor.

Şubat 2013 döneminde çıkan ve beklenen ilgili görmeyen Google Glass'ın güvenlik gerekçesi ile tutulmayacağını ve devamının gelmeyeceği düşünülüyordu. 

Google Glass’ın yeni bir versiyonunun General Electric, Volkswagen, Boeing, DHL gibi büyük şirketlerde birkaç yıldır gizlice kullanıldığı söyleniyor. Google Glass Enterprise Edition (EE) adı verilen model fabrikalarda çalışan işçiler için tasarlanmış.

Google Glass'ın asıl versiyonu Explorer's Edition'ın bireysel kullanıcılara satışı 2015'te durdurulsa da gözlüğün GE, Boeing, DHL ve AGCO gibi Amerikan şirketlerine satışı devam etti. Google Glass'ın aynı zamanda verimliliği yüzde 15 oranında arttırdığı belirtildi.

Yeni Google Glass EE, 5 MP'den 8 MP'e çıkartılan kamerası, daha uzun batarya ömrü, daha iyi işlemcisinin yanı sıra daha büyük ekran prizması ve katlanabilir tasarımı ile tam anlamıyla iş ortamında kullanılmak için tasarlanmış. Ayrıcan kamera düğmesi için ikinci bir kullanım alanı oluşturulmuş. Bu düğme ile Google Glass’ın işlemcisi ve çipinin bulunduğu Glass Pod adı verilen parçayı gözlükten ayırabiliyorsunuz. Glass Pod ise üretim bantlarında kullanılan güvenlik gözlüklerinde kullanılabiliyor.

Kurumsal müşterilerin ardından Google Glass'ın tekrardan bireysel kullanıcılar için piyasaya sunulup sunulmayacağı belli değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.