İMBATKOOP yeni satış merkezine taşındı

İMBATKOOP yeni satış merkezine taşındı

S.S. İmbat Üretim ve Tüketim Kooperatifi (İMBATKOOP), İzmir-Karşıyaka’da yeni satış merkezine taşındı.

Konu hakkında açıklama yapan İMBATKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Erdem AK şunları dile getirdi:

“Geçtiğimiz Ekim ayı sonlarında Karşıyaka Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay ile birlikte açılışını yaptığımız satış yerimizden yeni satış yerimize taşındık. Birkaç aylık çalışmamızda, halkımızın da desteğiyle her gün bir adım daha ileri gittik. Bulunduğumuz yer, faaliyetlerimiz için yetmemeye başladı. Başka bir deyişle ‘kabuğumuza sığmadık’. Faaliyetlerimizi daha yoğun ve daha kapsamlı bir şekilde sürdürmek için yeni bir yer arayışına girdik ve yeni yerimizi nihayet bulduk.

erdem_ak.jpg

Tüm Türkiye çapında 40 farklı üretici birliği ve kooperatifin 400’e yakın ürününü tüketici ile buluşturuyoruz. Yeni satış yerimize taşındığımızda daha fazla üretici birliğinin ve kooperatifin daha fazla ürününü halkımıza sunacağız. Sözümüz var; ‘Üretici ile tüketici arasındaki en kısa mesafe’ olacağız. Daha fazla kooperatifle işbirliği yapacağız. Halkımıza ‘kaynağı belli, güvenilir’ gıda ürünleri sunarken, kooperatif üyelerinin de emeğinin karşılığını almasını sağlayacağız. Hem üretici hem de tüketici kazanacak. Türkiye’ye rol model olacağız.  

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de orta sınıf kalmamıştır. İnsanlar fakirleşmiştir ve her geçen gün daha da fakirleşmektedir. Giderler artarken, gelirler azalmaktadır. Yaşam mücadelesi ve tek başına ayakta kalmak, tek başına yaşam mücadelesi vermek her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Bu şartların kısa sürede düzelmesi de mümkün görülmemektedir. Bu şartlar altında,  bireyler ‘kooperatif’ çatısı altında örgütlenmelidir. Çünkü tek başına bir şeyleri yeterli seviyede yapamayan kişiler, kooperatifler yoluyla üretim ve tüketim sorunlarına daha kalıcı çözümler bulabilecektir. İMBATKOOP olarak, biz bunu yaptık, örgütlendik, birlik olduk. 

imb-(2).jpg

Kooperatiflerin yaşadığımız Kovid-19 salgını sırasında çok önemli bir yönünün daha ortaya çıktığını fark ettik. Kooperatiflerin, insanlığın felaketlere karşı verdikleri mücadelelerde devlet kurumları kadar önemli hatta bazen sahada onlardan daha etkili hizmetler verdikleri görülmüştür. Gerçekte kooperatifler kötü gün dostudur. O halde toplum olarak kendi sorunlarımıza kendi çözümlerimizi bir ‘taban örgütlenmesi’ olan kooperatifler yoluyla bulabiliriz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.