İmplant Diş Tedavisi Nedir?

İmplant Diş Tedavisi Nedir?

Günümüzde insanların endişe ettiği estetik sorunlardan birisi de dişlerdir.

Çarpık, çürük dişlerin yanı sıra ağız yapısının bozuk olması nedeniyle birçok insan implant tedavisi uygulamaktadır.  Eksik dişleri tamamlama görevini başarıyla üstlenen implant sayesinde dok uyumu üst seviyede olmaktadır. Titanyumdan vida şeklinde çeneye yerleştirilen implant, vücut tarafından kendi parçası olarak algılandığı için neredeyse her hastaya uygulanabilmektedir. Hatta hiç dişi bulunmayan hastalar bile üst seviye bir kalite ile karşılaşabiliyorlar. 

dis-implant-turkiye.jpg

Diş eksikliğinde de insanlar sadece estetik kaygısı değil çene yapısının işlevselliğini de kaybetmektedir. Zaman içinde çenenin kapanışına kadar çeşitli sorunları beraberinde getirebileceği gibi konuşma güçlükleri de yaşatacaktır. Ufak gibi görünen sorun büyüyerek kişide özgüven kaybı ve psikolojik sorunlar yaşatabilecektir. Tedavi dişlerdeki herhangi bir problem için en yaygın en başarılı yöntemlerden birisidir. Aynı zamanda diğer yöntemlere göre ağız sağlığını kötü yönde etkilememektedir.

turkiye-implant.jpg

İmplant Yapmanın Faydaları

İmplant tedavisi ile çene kemiğindeki bozulmalar en aza indirilebilmektedir. Diş bulunmayan alanlar da çene kemiği zaman içinde erimeye gideceği için implant ile bunun önüne geçilmektedir. İmplant yapmak isteyenler de genellikle yemek yeme sorunlarından şikâyetçi olmaktadır. Bazen de gülüş estetiğinden endişe duyarlar. Uzun süre tedavi olunmadığında süreç daha zorlu olabileceği gibi ağzın kapanmasında da zorluk çekilebilmektedir.  Fakat ağız bakımını aksatmayan ve çene kemiği güçlü olanlar da implant yapılması tavsiye edilmekte ve başarıyla uygulanmaktadır. Kemik yapısı iyi olmadığında ise tedavi için alt yapı oluşturulmaktadır. 

turkiyede-implant.jpg

Tabi bazı durumlarda implant yapılması mümkün olmamaktadır. Radyoterapiyi uygulanan kişilerde ve kemik gelişimi yetersiz bireyler de maalesef yapılamamaktadır. Sigaranın zararları burada da karşımıza çıkıyor. Aşırı sigara kullanımı ağız yaralarını artırdığı gibi yaraların iyileşme süresini uzatmaktadır. Bu kişilerde implant yarardan çok zarar getireceği için uygulanmaz. Bağışıklık sistemi hastalıkları, şeker hastalığı ve aşırı tansiyonda uygulama yapmak için mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.  Kişiye özel olarak yapılan implant için kemikte uygun yer açılır ve içerisine yerleştirilir. Daha sonra yerleştirilen implantın uyum sağlaması için belirli bir süre beklenir. Uyum sağlama işlemi tamamlandıktan sonra implantın üstü açılır ve diş protezi takılır.

zirkonyum-dis-turkiye.jpg

İmplant Hakkında Merak Edilenler

Lokal anestezinin ağrı sorunu için yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda verilen ağrı kesiciler, rahat ve konforlu bir operasyon için idealdir. Fakat bazı durumlarda hastanın kendini güvende hissetmesi için genel anestezi yapılabilmektedir. Bu da sadece onay ile gerçekleştirilmektedir. Tedavi olacak hastalar operasyon sonrasında genellikle diş çekmesi gibi bir acı hissettiklerini söylemektedir. Bu da tedavinin tercih edilebilirliğini artırmaktadır. Ufak ağrıların iyileşmesinden sonra implant vücuda iyice uyum sağlayacağı için ağzınızda olduğunu bile hissetmeyeceksiniz. İmplant maddesi titanyumdan yapıldığı için oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Kısacası tedavi için en uygun maddelerden birisidir. Ayrıca ağız sıvılarına ve yiyecek artıklarından etkilenmediği için yemeklerden aldığınız zevk iki katına çıkacaktır. Günümüzde daha da güçlendirilen implant tedavisi artık iyileşme süresi ve operasyon başarısı olarak daha kaliteli uygulama sunmaktadır. Siz de korkularınızı bir kenara bırakarak, daha sağlıklı bir ağız için bize ulaşabilirsiniz.

implant-hastanesi-001.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum