İngiltere Dışişleri Bakanlığı İşe Kadrolu Kedi Aldı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı İşe Kadrolu Kedi Aldı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı farelerle mücadele etmesi amacıyla Whitehall'da işe kadrolu kedi aldı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından Londra'daki eski binasına fare sorununa çözüm olarak işe kadrolu kedi alındı. Ülkenin üst düzey diplomatları, bakanları hatta diğer ülkelerden gelen üst düzey yetkililerle sürekli bir arada olacak olan Palmerston ismindeki kedi Whitehall'da yaşayacak.

İngiltere'deki belli başlı binalar uzun süredir tarihi dokunun korunması amacıyla yıkılamadığından bir çok binada fare sorunuyla karşılaşılabiliyor. Bu yüzden önemli binalarda 2-3 kediyi barındırmak fare sorununa karşı büyük bir alternatif sağlıyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kadrolu olarak çalıştırılacak kedinin, vergi mükelleflerine yük olmayacağını söylenerek sıfır maliyeti olacağı belirtildi. Palmerston isimli kedinin, barınaktan alındığı belirtilerek, görev tanımı olarak Dışişleri Bakanlığı'nın en yeni üyesi olduğu ve bakanlıkta Avcı Kedi Şefi olarak çalışacağı açıklandı.

Bakanlığın King Charles Sokağı'nda bulunan binasında göreve başlayacak olan Palmerston'un işe alınması konusunda Battersea Barınağı ile çalıştıklarını belirtilerek, barınağın her kedi ve köpek sahiplendirilmesinde uyguladığı prosedürü uygulayarak bakanlık binasının denetlendiği ifade edildi. Öte yandan kadrolu kedinin komşusunun, Başbakanlık binasında görevli olan bir diğer kadrolu kedi Larry olacağı açıklandı.

Short hair cinsinden olan kedi Palmerston'un adını eski Birleşik Krallık Başbakanlarından Lord Pamerston'dan aldığı düşünülürken, kendine çok güvendiği ve çenesinin okşandığı belirtildi.

Sahipsiz dolaşırken bulunmuş

Palmerston'un Londra sokaklarında aç ve zayıf halde dolaşılırken bulunduğu Bakanlık yetkilileri tarafından ifade edilirken, cins kedi olan kedinin boynunda sahibinin bulunması için tasmasında çip olmadığı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.