Instagram paylaşımlarına kısıtlama mı geliyor?

Instagram paylaşımlarına kısıtlama mı geliyor?

Son gelen bilgilere göre Instagram paylaşımları ile ilgili ciddi bir çalışma gerçekleştiriliyor. Buna göre gelecek yeni kurallarla birlikte kullanıcıların fotoğraf ve videolarının paylaşımları farklı platformlarda izinsiz kullanılamayacak.

2010 yılında kurulan ve günümüzün en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram yeni bir özelliğini test ediyor. Edinilen bilgilere göre Instagram kullanıcıların fotoğraf ve videolarının farklı platformlarda izinsiz kullanılmasına engel olacak bir kısıtlama üzerinde çalışıyor. nstagram gönderilerini farklı platformlara embed etmek konusunda bir kısıtlama üzerinde çalışılıyor. Eğer herhangi bir şekilde farklı bir platforma Instagram embed edilecek ise, kullanıcıdan izin alınmadan yapılmasının önüne geçilecek. Instagram embed etme işlemi, paylaşımların farklı internet sitelerinde görünecek şekilde kullanılması olarak açıklanabilir.

Benzer embed işlemi, Twitter tarafında da kullanılabiliyor. Nitekim sosyal medya platformları için oldukça sık kullanılan bir işlem olduğunu söylemek mümkün.

Şu an için bu izinlerin nasıl alınacağı veya bu yeni özelliğin ne zaman aktif olarak kullanıma başlanacağı konusunda net bilgiler bulunmuyor. İlerleyen günlerde bu konu ile ilgili daha detaylı bilgiler ortaya çıkmaya devam edecektir. Buna benzer ilk bilgilerin, 2019 yılında gündeme gelmeye başladığını ifade etmekte de fayda var.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.