Instagram'a beklenen özellik geliyor

Instagram'a beklenen özellik geliyor

İnstagram yaptığı yeniliklerle kullanıcılara yeni alternatifler sunmaya devam ediyor. Son dönemde duyumlar arasında Instagram artık takipçileri gruplandırma devrini başlatıyor.

Şirket daha önce karşımıza Grup Hikayeleri özelliği ile çıkmıştı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, yakın çevresine aynı anda hikaye atabilecek. Instagram takip gruplandırma özelliği ise biraz daha farklı bir konuyu çözüyor. Takipçi listesini düzene sokacak bu özellik ile Instagram takipçileri etkileşim durumuna göre listelenecek.

Yapılan paylaşıma göre, takipçiler  90 günlük kullanım baz alınarak gruplandırılıyor. Bu gruplar arasında ‘En az etkileşime girilenler’ ya da ‘Ana sayfada en çok gösterilenler’ gibi kriterlerin yanında sanat ya da seyahat gibi hobi gruplandırması yapmak da mümkün.  Kullanıcı bu gruplarda yer alan herkesi tek bir dokunuş ile takipten çıkabiliyor.

Instagram şimdilik bu özellik üzerinde sessiz sedasız bir çalıştırma sürdürüyor. Özelliğin, kullanıcılara ne zaman sunulacağını öngörmek ne yazık ki mümkün değil. Ancak, bu özelliğin faaliyete başlamasının ardından kullanıcıların istediği kullanıcı grubu ile daha kolay iletişim kurmasının yolu açılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.