Instagram'a yeni özellik geldi! 

Instagram'a yeni özellik geldi! 

Instagram, yeni bir özelliğe daha kavuştu. Yeni gelen özellik sayesinde istemediğimiz kişilerin paylaştığımız içeriklere yorum yapmasını engelleyebileceğiz.

Her geçen gün yeni bir özelliğe kavuşan Instagram, kullanıcıların istediği özelliklere bir bir kavuşmaya devam ediyor. 1 milyar kullanıcı sayısına ulaşan Instagram, şimdi de yorum kısıtlama özelliğine kavuştu. Yorum kısıtlama özelliği sayesinde, paylaşımlarınıza istemediğiniz kişilerin yorum yapmasını engelleyebileceğiz. Bu özellik gelmeden önce, yorum yapması istenmeyen kullanıcıları direkt engellemek gerekiyordu. Artık, istenmeyen kişilerin yorum yapmasını engelleyerek, takipçi sayısının düşmesinin de önüne geçildi. Gelen bu yeni özelliğin adı Restrict olarak açıklandı. Yorum kısmında çeşitli taciz ve zorbalıkların nüne geçebileceğimiz özellik Instagram'ın son güncellemesiyle birlikte yayınlandı.

Tüm bunların yanı sıra, bu özelliği kullandığınız zaman, yorumu yapan kişi, paylaşımınızın altında kendi yorumunu görmeye devam ediyor ve engellendiğinden haberdar olamıyor. Restrict isimli özelliği kullanmak için, yorum kısmında; istemediğiniz yorumu yapan kişinin üzerine tıklayarak ya da o kişinin profiline girerek aktif edebilirsiniz. Instagram bu özelliğin yanında bir de, hikayeler kısmında Create Don't Hate isimli bir etiket başlattı. Bu etiket, siber zorbalığın önüne geçilmesi için farkındalık yaratmak üzere kullanılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.