Internet Explorer’da büyük hata!

Internet Explorer’da büyük hata!

Internet Explorer, Chromium tabanlı Edge tarayıcısından sonra arka plana atılmış gibi görünüyor. Ancak çoğu kullanıcının halen tercihi konumunda olan IE, kitlesi az olduğundan hackerların da gözdesi konumunda bulunuyor.

Microsoft, maalesef Explorer tarayıcısı konusunda başı dertten kurtulmuyor. IE içerisinde ciddi bir güvenlik açığının olduğu haberleri çıkmasıyla beraber Microsoft, yaptığı araştırma sonucunda bu durumu doğruladı. Internet Explorer’daki kritik güvenlik açığı şu anlık sadece hackerlar tarafından kullanılabiliyor. Microsoft, bu açığı kapatmak için acil bir planı olmadığın ancak en kısa sürede yayınlanacak bir güvenlik paketi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde desteği tamamen sona eren Windows 7 sürümleri dahil olmak üzere tüm Windows sürümlerinde bulunan bu açık, hackerın hedef kişinin bilgisayarında, kullanıcıyı istediği bağlantıya yönlendirebiliyor. Bir süre önce Firefox kullanıcılarının yaşadığı güvenlik sorunuyla benzer olduğunu açıklayan Microsoft, bir sonraki güvenlik güncellemesinin 11 Şubat’ta geleceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.