İnternet güvenliği önem kazandı

İnternet güvenliği önem kazandı

Savuncell CEO'su Veysel Turan, internet ve mobil cihazlar üzerinden işlenebilecek suçlarda bir artış olduğunu belirtti. 

Geliştirdikleri dijital mobil kimlik uygulamasıyla özellikle siber suçlar ve kişisel verilerin korunması adına önemli bir adım attıklarını söyleyen Savuncell CEO'su Veysel Turan, bu uygulamanın  şu anda Türkiye'de 2 bine yakın gsm bayisinde satıldığını ifade etti.  Turan, dijital mobil kimlik uygulamasının, www.mobilkimlik.com sitesinden ve tüm işletim sistemlerine sahip telefonlar için uygulama mağazaları üzerinden de ücretsiz indirilebileceğini hatırlattı.

SİBER GÜVENLİK ÖN PLANDA

Dijital mobil kimlik uygulamasıyla, IMEI numarasına sahip olan cep telefonu tablet ve akıllı saatlerin yanı sıra IMEI numarasına sahip olmayan tablet ve bilgisayarların da seri numaralarıyla birlikte kayıt altına alınabildiğini kaydeden Veysel Turan, “Cihazlar tıpkı araba ruhsatında olduğu gibi model, marka ve kimlik bilgileriyle birlikte kayıt altına alınabilecek. Dijital mobil kimlik uygulaması sayesinde, çalıntı cep telefonunun başka şahıslara satılması ve yasa dışı faaliyetlerde bulunan terör ve suç örgütlerinin mobil cihazlardan işleyebileceği suçlar da engellenmiş olacak. Sistem, IMEI klonlamanın da önüne geçecek. Telefon satışları esnasında kimlik bilgilerinin başka şahıslarla paylaşılmasını engelleyen bu uygulama, sanal bir noter görevi de görmektedir. Bu şekilde alıcı ve satıcıyı koruma altına almakla beraber aracı bayilerin de sorumluluk altında kalmasını engeller” diye konuştu.

2020 yılı sonuna kadar milyonlarca kullanıcıya ulaşmak istediklerini vurgulayan Turan, farklı kıtalardan ülkelerle görüşme halinde olduklarını ve dijital mobil kimliği kısa süre içinde yurtdışında da hayata geçireceklerini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.