iOS 13.1 hızlı şarj sorunu!

iOS 13.1 hızlı şarj sorunu!

Birkaç gün sonra yayınlanan iOS 13.1 sürümündeki pil sorunları nedeniyle, iOS 13.1.1 ve iOS 13.1.2 kullanıcılara sunuldu. Böylece iki haftada dört güncelleme yayınlanırken, yukarıda belirttiğimiz gibi bu kez hızlı şarj sorunu boy gösterdi.

iOS 13 sürümü birçok yeni özelliği iPhone modelleri ile buluşturdu. Genel anlamda iPhone kullanıcıları iOS 13’ten oldukça memnun olsalar da, bazı sorunlar ortaya çıkmadı değil. Bunlardan birisi de, iOS 13.1 hızlı şarj sorunu. ChargerLab tafından yapılan testlerde iOS 13.1 sürümünün bazı kablosuz şarj cihazlarına 5W sınırlaması getirdiği görülüyor. Üstelik bu sınırlamadan hem Apple sertifikası hem de sertifikası olmayan kablosuz şarj pedleri etkileniyor.

Belkin, Mophie ve Anker’in Qi kablosuz şarj cihazları iOS 13’ün bu limitinden etkilenmiyor. Yalnızca Apple’ın önerdiği sabit frekanslı voltaj regülasyonunu destekleyen pedler için 7.5W kablosuz şarja izin verildiği belirtiliyor. Bu nedenle 10W kablosuz şarj desteği bulunan iPhone XS ve iPhone 11 modellerine sahip olsanız bile, sınırlamadan etkilenen bir kablosuz şarj cihazına sahipseniz 5W’ın üzerinde çıkmanıza izin verilmiyor. iPhone modelleri kablosuz şarj ile 2017 yılında buluştu. Kablosuz şarj destekleyen ilk modeller iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.