iOS 13.1'de güvenlik açığı!

iOS 13.1'de güvenlik açığı!

iOS 13.1 güvenlik açığı ile verilerinize tam erişim sağlanıyor

Apple, iOS 13.1 ve iPadOS güncellemesini dün akşam itibarıyla yayınladı. Ardından yeni güncellemeler hakkında açıklama yapan Apple, bu işletim sistemi güncellemelerinde beklenmedik bir sorun ortaya çıktığını belirtti. Bu sorun ile birlikte üçüncü parti uygulamaların verilerinizi çalabileceği düşünülüyor. İşte iOS 13.1 güvenlik açığı!

Apple tarafından yayınlanan destek makalesinde iOS 13.1‘de ve iPadOS‘ta üçüncü parti uygulamaların, izin vermemiş olsanız bile, tam erişime sahip olabileceği açıklandı. Tam erişime sahip olmaları da kullanıcıların klavyede yazdıklarının geliştirici tarafından görülebileceği anlamına geliyor.

Şirket yakın zamanda yayınlayacağı güncelleme ile birlikte bu sorunun çözeceğini belirtiyor. Zaten şu anda iOS 13.2’nin beta sürümü yayınlanmış durumda. Ufak bir düzeltme ile klavye sorununun da çözülmesi bekleniyor.

Şu anda üçüncü parti bir klavye uygulaması kullanıyorsanız birçok veriniz içi şüpheye düşebilirsiniz. Ancak herhangi bir uygulamanın parola kısmında Apple’ın kendi klavyesi dışında başka hiçbir klavyeye izin vermediğini belirtelim. Dolayısıyla siz üçün parti uygulama kullansanız bile şifreleriniz her zaman güvenli bir şekilde tutulacak.

Herhangi bir üçüncü taraf klavye kullanıp kullanmadığınızı “Ayarlar -> Genel -> Klavye -> Klavyeler -> Düzenle” adımlarını takip ederek görebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.