iOS 13’te büyük hata!

iOS 13’te büyük hata!

Apple yeni özellikleri kullanıcılarla buluşturmak için iOS 13.1 ve pil sorunu için iOS 13.1.1 güncellemesini yayınlamış olsa da, bu kez Touch ID sorunu ortaya çıktı.

Parmak izi okuyucunun yer aldığı modeller bu sorundan etkileniyor. Sorunun detaylarına geçmeden önce bu modellerin iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus olduğunu belirtmeliyiz. iOS 13’ü yükleyen bazı kullanıcılar Touch ID ile kimlik doğruladıkları banka uygulamaları veya 1Password gibi bazı uygulamalara giriş yapamadıklarını belirtiyorlar. Sorunun nedeni ise kimlik doğrulama uyarısının gösterilmemesi.

Yani, uygulamayı açmaya çalıştığınızda sizden parmağınızı okutmanız isteniyor. Ancak, iOS 13’te bu uygulamalarda yaşanan bir API sorunu nedeniyle Touch ID uyarısını göremiyorsunuz. Yapmanız gereken ana ekran tuşuna parmağınızı götürmeniz. Zira, uyarı ekranda görülmese de, aslında parmak iziniz bekleniyor. Bir diğer çözüm ise cihazı sallamak. Cihazı salladığınızda uyarı ekranı tekrar görünür hale gelebiliyor. Apple’ın bu sorunu yakın zamanda çözmesi beklenirken, kullanıcılar için tek çözüm yolu şu anda yukarıda belirttiğimiz yollar.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.