iPhone XR, satış rakamları ile iPhone 8‘i unutturacak!

iPhone XR, satış rakamları ile iPhone 8‘i unutturacak!

12 Eylül‘de düzenlenen etkinlik ile birlikte tanıtılan iPhone XS ve iPhone XS Max modelleri ile ön plana çıkan Apple, geçtiğimiz günlerde ön siparişe açtığı uygun fiyatlı iPhone XR için bir hayli umutlu.

Apple’ın XS ve XS Max modellerinin yanında uygun fiyatıyla ön plana çıkan iPhone XR, 750 dolardan başlayan etiket fiyatıyla bu Cuma günü resmi olarak satışa çıkıyor.

Guggenheim Securities‘de analist olarak görevli olan Robert Cihra, tarafından paylaşılan rapora göre, iPhone XR satışları iPhone 8’i unutturacak. Analist, XR’ın, iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 7 modellerinden yeni nesil bir modele geçiş yapmak isteyen kullanıcıların birinci tercihi olacağını ön görüyor.

Cihra’ya göre, 2018’in dördüncü çeyreğinde iPhone XR‘ın iPhone satışlarının yüzde 40‘lık bir bölümünü oluşturacak. Böylece, LCD ekranlı iPhone‘un geçen yılki iPhone 8‘in satışlarını ikiye katlayarak, yüzde 50 daha fazla satacak.

XR 26 Ekim tarihinden itibaren 50 den fazla ülkede satışa çıkacak. Fakat henüz Türkiye’ye ne zaman geleceği ve fiyatının nasıl olacağı konusunda net bilgiler yok.

Umarız iPhone XS, XS Max ve XR cihazları Türkiye’de bütün böbreklerimizi satmamıza sebep olmaz ve en azından XR için uygun fiyatlı bir model diyebiliriz.

iPhone XR özellikleri neler sunuyor?

Teknik özelliklerden kısaca bahsetmek gerekirse, 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Apple A12 işlemciden güç alan iPhone XR, diğer modellerin aksine arka tarafında 12 Megapiksel çözünürlüğünde tek bir kameraya sahip.

64 GB’ın yanı sıra 128 GB veya 256 GB depolama alanı kullanıcıların tercihine sunulurken, renk tarafında ise daha önce belirttiğimiz gibi beş farklı seçenek sunuluyor.

Artık Touch ID ile tamamen vedalaşan Apple, iPhone XR modelinde de Face ID kullanmayı tercih etmiş. iPhone X ile aynı şekilde kullanılan bir arayüze sahip olan model, Apple A12 Bionic işlemciden gücünü alıyor.

Kameraya özellikleri bazındaysa, iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinde gördüğümüz çift kamera, bu modelde yerini bu kez tek kameraya bırakmış. 12 Megapiksellik geniş açılı kamera ise iPhone Xs modellerindeki geniş açılı lens ile aynı özelliklere sahip.

Yani f/1.8 diyafram aralığına sahip olan kamerada 6 elementli bir lens ve OIS desteği mevcut. Ayrıca iPhone Plus modellerinin en sevilen özelliği Portre modu renkli iPhone ile de kullanılabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.