iPhone’lar için telsiz özelliği rafa kalktı

iPhone’lar için telsiz özelliği rafa kalktı

Sessizliğin hakim olduğu bu özellik için kötü haber geldi.

Apple’ın, iPhone kullanıcılarının kayak ve yürüş gibi aktivitelerde kapsama alanı içerisinde olmadıkları bölgede, birbirleri ile iletişimde kalmaya devam etmeleri için iPhone telsiz özelliği üzerinde çalıştığını daha önce sizlere duyurmuştuk. Son raporlar iPhone’lar için telsiz özelliğinin rafa kaldırıldığını belirtiyor. Rafa kaldırılmasına neden olan gelişmelerin başında Ruben Caballero’nun şirketten ayrılması geliyor.

iPhone telsiz özelliği ile internete ihtiyaç duyulmuyor!

Teknoloji devinin 5G modem geliştirme ekibinin lideri Ruben Caballero, Nisan ayında şirket ile yollarını ayırmış ve boşalan koltuğa mühendislerden Johny Srouji getirilmişti. Bu özellik, Apple Watch’un Wi-Fi veya hücresel bağlantıyı temel alan Walkie-Talkie özelliği ile karıştırılmamalı.

iPhone telsiz özelliği için Intel ile çalışıldı. iPhone kullanıcılarının uzun mesafeli radyo dalgaları üzerinden diğer iPhone kullanıcıları ile doğrudan iletişim kurmasını sağlanacaktı. Yani, 900 MHz’de çalışmak üzere geliştirilen bu özellik için herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duyulmuyordu.

Rapora göre bu teknoloji Intel modemlere dayanıyor. Apple’ın 2020 iPhone modellerinde Qualcomm modemler ile çalışmaya devam edecek olması projeyi rafa kaldıran ikinci etken oldu. Intel modem bölümünün satın alınmış olması ilerleyen aylarda iPhone telsiz özelliğini tekrar masaya getirebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.