İranlı kardeşler 3 katlı evi müzeye dönüştürdü

İranlı kardeşler 3 katlı evi müzeye dönüştürdü

İran'ın Tebriz kentinde yaşayan Ahad ve Samed Ateşbar kardeşler, 500 yıllık geçmişi olan mahallede 3 katlı evi resim müzesine çevirdi.

Ressam kardeşler, 500 yıllık geçmişi olan mahallede 6 padişahın yaşadığı evi satın alarak resim müzesine dönüştürdü. Ahad ve Samed Ateşbar adlı kardeşler, padişahların, kralların ve şahların resimlerini müze evinin duvarlarına çizerek ölümsüzleştiriyor.

aw061550-09.jpg

Evin 3 katını değişik değişik resimlerle donatan kardeşlerin yaptığı sanatsal eserleri görmek için dünyanın her tarafından turistler görmeye geliyor. Ressam Samed Ateşbar, 30 yıldır resim çizdiğini belirterek, “İran’ın binlerce yıllık tarihini gelecek nesillere çizdiğimiz resimlerle ve tarihi antik malzemelerle canlandırarak çocuklarımıza ve turistlere aktarma amaçlı bu müzede sergiliyoruz” dedi.

aw061550-01.jpg

Ahad Ateşbar ise evi 2022 yılında kendi imkânlarıyla harabe şeklinde satın aldıklarını belirterek, “Gece gündüz çalışarak restore ederek resim müzesi olsun diye açtık. 3 ay önce açılan bu nakkaş evinde Samet'le resimler çiziyoruz. İran'ın tarihini turistlere anlatıyoruz ve kafeterya keyfini de burada yaşatıyoruz. Tebriz'in 500 yıllık mahallesinde açtığımız müze evinde dünyanın her yerinden ziyaretçiler geliyor. Amerika, Avrupa ve diğer ülkelerin yanı sıra en çok turist de Türkiye'den geliyor. Resim müzesine büyük bir ilgi gösteriyorlar. Ancak resim alıcısı az diyebiliriz. Şahıslara ait eski fotoğrafları atölyede kendi yöntemimizle çizerek eskisinden daha orijinal resim haline getiriyoruz. Eskimiş bir fotoğrafı 2 ila 3 hafta arasında aynısını çizip yeniden onlara o şekilde satıyoruz. Türkiye'den sanatsever turistleri Tebriz nakkaş evine bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

aw061550-06.jpg

aw061550-05.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.