İş Güvenliği Ve Sağlığı Önem Kazanıyor

İş Güvenliği Ve Sağlığı Önem Kazanıyor

Egeli OSGB yönetim kurulu başkanı Ferhat Dokumacı İş Güvenliği Ve Sağlığı hakkında açıklamada bulundu.

Dünyada ve ülkemizdeki sanayileşmeye bağlı olarak iş yerlerinde görülen iş kazası ve meslek hastalığı oranlarında artış görülüyor. Bu nedenle çalışanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak, beden ve ruh sağlıklarını korumak için iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması her geçen gün daha da önem kazanıyor. Bu anlayış içerisinde disiplinler arası etkileşimi ve işbirliğini gerekli kılan, tıp, hukuk, fizik, psikoloji gibi pozitif ve sosyal bilimlerin katkılarıyla gelişen iş sağlığı ve güvenliği uzmanlık alanı ortaya çıkıyor. Teknik açıdan bakıldığında işin yapılması sırasında çalışanların karşılaştıkları tehlikelerin ortadan kaldırılması veya azaltılması odak noktayı oluştururken sağlık bilimleri açısından ise meslek hastalıkları ve iş kazalarından kaynaklanan yaralanmalardan korunma ve tedavi boyutu ön plana çıkarıyor.

2014 yılında hizmet vermeye başlayan Egeli OSGB; bünyesinde A-B-C sınıfı, az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerine hizmet verme yetkisine sahip uzmanlar ile iş güvenliği ve sağlığı, işçi eğitimi konusunda derin tecrübelerini çözüm ortaklarıyla paylaşıyor.

ferhat-dokumaci-(2).jpg

İş sağlığı ve güvenliğinin başlıca amaçlarını açıklayan Egeli OSGB yönetim kurulu başkanı Ferhat Dokumacı; ''İşyerlerindeki riskleri tamamen ortadan kaldırmak ya da zararları en aza indirmek,çalışanların sağlığını fiziksel, ruhsal ve tıbbi açıdan korumak ve geliştirmek bizim uzmanlık alanımız.Çalışanları çalışma koşullarının olumsuz etkilerinden korumaya,ortaya çıkan sağlık zararlarını, meslek hastalıklarını tespit ederek tedavilerini sağlamakta bizim sorumluluğumuzda.Uğradıkları iş kazası veya meslek hastalığı sonucu zarar gören çalışanların uygun işlerde çalışmalarına olanak sağlamak,meydana gelen zararların derecelerini objektif, bilimsel ve etik yollarla tespit etmek ve değerlendirmek,maddi ve manevi zararları ortadan kaldırmak uzmanlarımızın yükümlülükleri arasında yer alıyor'' dedi.

egeli-osgb-ekip-(1).jpg

Hizmet standartlarını en üst seviyede tutan, kolay ulaşılır ve çözüm odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Egeli OSGB, iş sağlığı ve güvenliği alanında faaliyet göstermeye başlayan ilklerden olma özelliğini taşırken Ege Bölgesinde en büyük firma konumunda. Gezici İSG Röntgen aracı ile birlikte Sağlık Bakanlığından ruhsatlı basit hizmet laboratuvarına sahip Egeli OSGB,bugüne kadar Ege Bölgesinde yapımı gerçekleştirilen tünel ve otoyol gibi büyük inşaat projelerinde çözüm ortağı olarak iş güvenliği ve sağlığı işçi eğitimi konularında sorumluluk üstlenerek görev aldı.30 A-B-C Sınıfı iş güvenliği uzmanı, 14 iş yeri hekimi , 16 hemşire ve yardımcı personel olmak üzere 50'nin üzerinde personelle hizmet verdiklerini belirten Ferhat Dokumacı; '' Ülkemizde iş kazalarında genellikle reaktif yaklaşım sergilenmekte olup bu yaklaşıma göre kaza olduktan sonra olay yeri incelenmekte ve ona göre tedbirler alınmaktadır.İş güvenliğinde önemli olan proaktif yaklaşımdır, proaktif yaklaşım çağdaş olan yaklaşım olup, bu durum iş kazaları meslek hastalıkları gerçekleşmeden önce tehlike ve risklerin öngörülmesi,birlikte gerekli tedbirlerin alınıp kazaların önlenmesine dayanmaktadır. Yürürlükte olan 6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunumuzda da proaktif yaklaşım benimsenmiştir. Ülkemizde artık bunun güzel örnekleri olduğu gibi firmamızda görevli iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimlerinin de bakış açısı budur'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.