“İşgalden Kurtuluşa İzmir” paneli düzenlenecek!

“İşgalden Kurtuluşa İzmir” paneli düzenlenecek!

“İşgalden Kurtuluşa İzmir” panel etkinliği 25 Eylül Çarşamba günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde saat: 19.00 de gerçekleşecektir.

Panelin amacı, tarihimizin en önemli günlerinden olan ve ilki işgalin, ikincisi de kurtuluşun simgesi olarak değerlendirilen 15 Mayıs 1919 ile 9 Eylül 1922 günlerinin önemini dile getirmektir.  Prof. Dr. Nurettin Demir moderatörlüğünde yüzüncü yıla denk gelen İzmir’in tarih dilimleriyle anlam kazanacak panel etkinliğinde 15 Mayıs 1919’dan, 9 Eylül 1922’ye kadar İzmir’in işgal ve kurtuluşunun o anlamlı bağımsızlığı konuşulacak ve tartışılacak.

Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Kemal Arı (Tarihçi - Dokuz Eylül Üniversitesi), Dr.Derya Genç Acar (Tarihçi - Adnan Menderes Üniversitesi), Özgür Özel (CHP Manisa Milletvekili, CHP Grup Başkanvekili), Veli Ağbaba (CHP Malatya Milletvekili, CHP Genel Başkan Yardımcısı) katılacak.

 “İşgalden Kurtuluşa İzmir” başlıklı panelde ülkemizde milli bilincin gittikçe geriye gittiği göz önüne alınarak, İzmir kentinin tarihiyle bütünleşmiş işgal yılları ele alınacak ve o günden bu güne nasıl bir ders alınabileceğinin somut verileri sunulacak.

whatsapp-image-2019-09-24-at-09.44.54.jpeg

Programda müzikolog besteci ve yorumcu Serap Yenici muhteşem yorumlarıyla sahne alacak. Sanatçı Serap Yenici Atatürk ve İzmir şarkılarını seslendirecek. Çakırcalı Mehmet Efenin kurtuluşu gösterisi, işgal ve kurtuluş yıllarına seyirciyi götürecek. Panel programı interaktif etki yaratan bir sunum ve gösteri özelliğiyle fark yaratacak.

Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) 2002 yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de gösterdiği hedef doğrultusunda, ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesinin de üstüne çıkarmak, Türkiye'nin tanıtımı ve lobi çalışmalarını yürütmek için kurulmuştur.

Türkiye'nin çağdaş bireylerini yetiştirmek amacıyla birçok öğrenciye burs sağlayan ve çok sayıda etkinlik gerçekleştiren vakfın temel amaçlarından biri ülkemiz gençlerinin Atatürk ilkelerine bağlı,  evrensel kültür değerleriyle donanmış bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır. Türkiye’nin gelişimi, doğru ve etkili tanıtımı yönünde bilimsel, kültürel, sanatsal, turistik, ekonomik alanlarda katkıda bulunmak ve Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında tanıtıcı faaliyetlerini yürütmektir.

program-panel-001.jpg

Bilimsel ve kültürel araştırmalara dayalı olarak, halkevleri anlayışı ile eğitim ve yerel kalkınmaya katkı sunarak, hizmetlerine ve projelerine devam eden TÜLOV çok sayıda etkinliğe imza atmıştır. Bu ilkeler ışığında; okuma-yazma, el sanatları, stilistlik, etkili konuşma kursları düzenlemiştir. Ulusal eğitime destek amacıyla geleneksel hale gelen konserlerle beraber birçok seminer ve panel gerçekleştirmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.