IŞİD'den Kurtarılan Palmira'da Klasik Müzik Konseri

IŞİD'den Kurtarılan Palmira'da Klasik Müzik Konseri

IŞİD'in elinden kurtarılan Antik Kent Palmira'da terör örgütünün batı karşıtı radikal hareket ve fikirlerine klasik müzik konseri düzenlenerek mesaj verildi.

Terör örgütü IŞİD'in 10 ay süreyle elinde tuttuğu ve bölgedeki tarihi dokuya çok büyük zarar verdiği Palmira Antik kentinde Rusya Mariinskiy Devlet Tiyatro Orkestrası'ndan klasik müzik konseri verdi. Çok sayıda dinleyicinin katıldığı müzik şöleni radikal İslamcı terör örgütü IŞİD'e büyük bir mesaj taşıyor. Batı'ya dair her şeye zarar veren terör örgütüne batının müziği klasik müzik konseriyle büyük mesaj verildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mariinskiy Tiyatro Orkestrası konsere başlamadan önce tele konferans yolu ile bağlanarak kısa bir konuşma yaptı.

Rus ve Suriye ordusu tarafından organize edilen konsere katılan Rusya’nın en büyük müzesi Hermitage’nin Müdürü Mihail Piotrovski, üstü kapalı şekilde Amerika’yı suçladı:

İnanıyoruz ki Palmira korunabilirdi. Coğrafi durumu görüyorsunuz: Kent için verilen savaşın uzun sürmesi birçok eserin çalınmasına fırsat verdi. Buraya doğru yaklaşan IŞİD yarım günde yerle bir edilebilirdi. Fakat yapmadılar. O zaman bizim askerlerimiz de burada değildi.

Konseri, Rusya Savunma Bakanlığı’nın programı içerisinde Suriye’ye giden euronews muhabiri Denis Loctier takip etti:

Palmira’daki tarihi amfitiyatroda klasik müzik konseri: Kısa bir süre önce bu mümkün olamazdı. Kent IŞİD’in kontrolü altındaydı ve anıtlar bilinçli olarak yıkılıyordu. Şimdi Valeriy Gergiyev’in yönettiği orkestra Palmira’nın restore edilmesi için uluslara dayanışma çağrısı yapıyor.

Çöl Gelini olarak adlandırılan Palmira, Rusya’nın hava desteğinin ardından rejim tarafından tekrar ele geçirilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.