IŞİD'liler Fişleme Yapmış!

IŞİD'liler Fişleme Yapmış!

DEAŞ'ın Musul'un köylerinde bıraktığı belgeler, örgütün yabancı savaşçılarıyla yaşadığı 'sorun'ları gözler önüne serdi. 

Notlarda, sağlık gerekçesiyle savaşmayı reddeden yabancı savaşçıların fişlendiği görülüyor.

Irak’ın Musul vilayetinde DEAŞ’tan temizlenen köylerde örgütün yabancı üyeleri hakkında tuttuğu notlar ortaya çıktı. Irak güçleri, örgütün çoğunlukla yabancı savaşçılardan oluştuğu bilinen Tarık bin Ziyad Tugayları’nın ‘problemli’ savaşçılara dair notlarını açıkladı.


Washington Post’un haberine göre, notlarda Belçikalı bir DEAŞ üyesinin ‘beli ağrıdığı’ gerekçesiyle savaşa gitmeyi reddettiği, iki Kosovalı savaşçının çatışmalara girmeye karşı çıkarak Suriye’ye gönderilmek istediği, birinin baş ağrısını gerekçe gösterdiği bilgileri yer alıyor. Notlara göre örgüt, ‘ülkesine dönüp intihar saldırısı düzenlemek istediğini’ söyleyen bir Fransız savaşçıya güvenmemiş ve ‘Hasta olduğunu söylüyor ama raporu yok’ şerhini düşmüş.

KAÇ EŞİ, KAÇ ÇOCUĞU, KAÇ KÖLESİ...

Irak güçleri, 2015-2016 arasında alınan bu notları yabancı DEAŞ üyelerinin örgüte sırtını dönme çabası olarak yorumladı. Notlarda, söz konusu savaşçıların isimleri, geldikleri ülke, doğum tarihi, kan grubu, hangi silahı kullanmakta uzman olduğu, kaç eşi, kaç çocuğu ve kaç ‘kölesi’ olduğu bilgileri yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.